ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ: Επεισοδιακή η δικαστική διαδικασία– ‘Έλα ρε Αμερικάνα, είσαι ευχαριστημένη;

ΦΟΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ: Επεισοδιακή η δικαστική διαδικασία– ‘Έλα ρε Αμερικάνα, είσαι ευχαριστημένη;

Επεισοδιακή έμελλε να είναι η δικαστική διαδικασία της Παρασκευής (27/07) κατά την απόφαση της υπόθεσης του φόνου του Ανδρέα Στυλιανού, άλλως «Αμερικάνου».

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, είχε κρίνει ως ένοχο τον Βαλεντίνο Στυλιανού στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

Αν και η υπόθεση ήταν αρκετά δύσκολη στο να αποδειχθεί η κατηγορία του φόνου, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, βασίστηκε στην κύρια μαρτυρία που προέκυψε από την ειδική ομάδα αναπαράστασης τροχαίων δυστυχημάτων της Τροχαίας Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, η ειδική ομάδα βάση της αναπαράστασης, απέδειξε πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια και πράξη από το Βαλεντίνο Στυλιανού.

Με την ανακοίνωση της απόφασης οι συγγενείς του «Αμερικανού» ξέσπασαν εκφράζοντας συναισθήματα δικαίωσης, ενώ από την άλλη, συγγενικό πρόσωπο του Βαλεντίνου φώναζε «εκαταστρέψετε με τζιαί 'μένα τζιαί τα παιδκιά μου». Το όλο σκηνικό διανθίστηκε από βρισιές και κατάρες...

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Βαλεντίνος Στυλιανού φέρεται να κοίταξε την αδελφή του «Αμερικανού», λέγοντας της «ελα ρε Αμερικάνα, είσαι ευχαριστημένη;».

Η αδελφή του «Αμερικανού», Μαρία, μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε πως αυτούς τους 19 μήνες πέρασε ένα μαρτύριο.

«Ήταν πολύ οδυνηρή για μένα η δικαστική διαδικασία. Να ακούς τους εμπειρογνώμονες, να ακούς τους ιατροδικαστές, τις μαρτυρίες...» εξήγησε.

Όπως μας επισήμανε, «ησύχασε η ψυσιή του αδελφού μου.Νιώθω δικαίωση αλλά και μια πικρία». Και πρόσθεσε: «Αυτούς τους μήνες του μεγάλου Γολγοθά, τους πέρασα μονή μου μαζί με την φίλη του Ανδρέα. Οι συγγενείς μου δεν ήταν καν στο πλευρό μας».

Όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ

Το δυστύχημα έγινε τα μεσάνυκτα της 7ης Δεκεμβρίου του 2016 στην Οδό Τήνου στην περιοχή του Αποστόλου Ανδρέα Χαράκη στην Λεμεσό.

Η αρχική πληροφορία στην Αστυνομία έκανε λόγο για ρίψη πυροβολισμών εναντίον οικίας, ωστόσο όταν τα μέλη της δύναμη έφτασαν στο σημείο, αντίκρισαν τροχαίο ατύχημα με εμπλεκόμενα ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα.

Λίγο πιο πέρα, εκείτετο το άψυχο σώμα του Ανδρέα Στυλιανού.

Ο «Αμερικάνος», λίγη ώρα πριν το φονικό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βαλεντίνο, απειλώντας τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια του λέγοντας του ότι «εννά σε σκοτώσω τζιαί μετά εννά σου … την ... πασ’ τον τάφο».

Ο 31χρονος τοτε, ισχυρίστηκε ότι, κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος άκουσε τον 39χρονο να οπλίζει το πιστόλι του, γι’ αυτό και περιπολούσε την γειτονιά περιμένοντας να δει αν όντως θα έκανε πράξη τις απειλές του ο «Αμερικάνος».

Όταν ο Βαλεντίνος αντιλήφθηκε τον Στυλιανού, του έγνεψε με τα φώτα του αυτοκινήτου του ώστε να σταματήσει την μοτοσικλέτα, όμως ο 39χρονος συνέχισε την πορεία του κατευθυνόμενος προς το μέρος του οχήματος του 31χρονού, με αποτέλεσμα την μοιραία σύγκρουση και τον θάνατό του.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω από το σπίτι του Βαλεντίνου ενώ από την σκηνή περισυλλέχθηκαν πέντε κάλυκες καθώς ο «Αμερικάνος» πυροβολούσε στον αέρα για εκφοβισμό.

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top