Τι έδειξαν οι δορυφόροι για τις φονικές φωτιές - Από εκεί ξεκίνησαν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι έδειξαν οι δορυφόροι για τις φονικές φωτιές - Από εκεί ξεκίνησαν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι υπουργοί Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Τόσκας αφού δεν διαπίστωσαν καμία υπηρεσιακή ευθύνη και λάθος μίλησαν για εμπρησμούς.

«Υπάρχουν στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια για την έναρξη των πυρκαγιών, δεν ξέρω τη στόχευση. Υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις αλλά στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, στο αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής δεν πρέπει να πούμε τίποτα παραπάνω» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

Οπως ανέφεραν πως στις δορυφορικές λήψεις καταγράφονται σε χάρτη οι καταγραφές στα τρία αρχικά σημεία εστιών φωτιάς στις περιοχές Κινέτας, Ανατολικής Αττικής και Ζεμενού Κορινθίας.

Συγκεκριμένα ανέφεραν πως

Στις 12:35′ το μεσημέρι της Δευτέρας 23/07 καταγράφονται στο σύστημα 13 θερμικές εστίες πυρκαγιάς, 30′ λεπτά της ώρας μετά την εκδήλωση της πρώτης εστίας και μάλιστα κοντά της. 

Οι εστίες της Ανατολική Αττική:

Στην Ανατολική Αττική που προκάλεσε την απόλυτη καταστροφή και τραγωδία στο Μάτι εμφανίζονται θερμικά σημεία εστιών πυρκαγιάς. Επικρατούσαν άνεμοι πολύ θυελλώδεις  που έφταναν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.  Αποτέλεσμα ήταν η πυρκαγιά να επεκταθεί μέχρι την παραλία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πάει Γενεύη ο Αναστασιάδης - Έρχεται Κύπρο Βρετανός Υφυπουργός ενόψει πενταμερούς

Πάει Γενεύη ο Αναστασιάδης - Έρχεται Κύπρο Βρετανός Υφυπουργός ενόψει πενταμερούς

Στην Κύπρο αναμένεται να αφιχθεί το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Μαρτίου, ο Βρετανός Υφυπουργός για την Ευρώπη Στίβεν Ντάουτι για επαφές την Παρασκευή, 7 Μαρτίου, και με τις δύο πλευρές ενόψει της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στη Γενεύη στις 17 και 18 Μαρτίου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE