Ο Κύπριος σκυλί της CIA, Κώστας Γεωργίου, γνωστός και ως Συνταγματάρχης Κάλαν

Ο Κύπριος σκυλί της CIA, Κώστας Γεωργίου, γνωστός και ως Συνταγματάρχης Κάλαν

Ιούλιος 1976. Η μηνιαία δίκη της Λουάντας φτάνει στο τέλος της. Δεκατρία άτομα καταδικάζονται με την κατηγορία για παράνομη είσοδο στην Αγκόλα ως μισθοφόρος, για την ανάμειξή του στην σφαγή 14 στρατιωτών του στην Μακέλα ντο Ζόμπο στην βόρεια Αγκόλα καθώς και για τον φόνο και βασανιστήρια αμάχων αλλά και στρατιωτών του MPLA στην πόλη του Σάο Σαλβαντορ.

Της Ιλιάνας Κουλαφέτη

Ένας από αυτούς, γεμάτος υπεροψία, όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα της εποχής, αναλαμβάνει την ευθύνη για όλα όσα ακούστηκαν. Είναι ο Κύπριος Κώστας Γεωργίου, γνωστός ως Συνταγματάρχης Κάλαν, το πιστό σκυλί της CIA. Στις 10 Ιουλίου, ανέβηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα μαζί με άλλους τρεις κατηγορούμενους.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στους πολιτικούς διαδρόμους, τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επιχείρησε μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Καθημερινή» να υποβαθμίσει το θέμα, οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και οι πολιτικές αναγνώσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρασκήνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE