Κάηκε ολοσχερώς το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου Χανίων

Κάηκε ολοσχερώς το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου Χανίων

Ολοσχερώς κάηκε το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά Κρήτης, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 21:30 την Κυριακή 22/7.

Η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και έλαβε μεγάλες διαστάσεις, παρά το γεγονός ότι η Πυροσβεστική κινητοποίησε μεγάλες δυνάμεις και για πολλές ώρες οι άνδρες της έδωσαν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να διασωθεί το κτίριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά προκλήθηκε από άτομα που χρησιμοποιούσαν το κτίριο ως κατάλυμα, καθώς εδώ και κάποια χρόνια το Πολεμικό Μουσείο της πόλης δεν βρισκόταν σε λειτουργία.

Η καταστροφή είναι ολοσχερής καθώς το εσωτερικό του κτιρίου είχε πολλές ξύλινες κατασκευές. «Χάθηκε ένα σπάνιο μνημείο Αρχιτεκτονικής και μεγάλης αξίας για την πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας που βρέθηκε στο σημείο.

Σημειώνεται ότι τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου Χανίων είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: «Δεν έχω αποφασίσει αν θα εμπλακούμε στις επιθέσεις εναντίον του Ιράν» λέει ο Τραμπ - Πυραύλους Sejil εκτόξευσε η Τεχεράνη

Live: «Δεν έχω αποφασίσει αν θα εμπλακούμε στις επιθέσεις εναντίον του Ιράν» λέει ο Τραμπ - Πυραύλους Sejil εκτόξευσε η Τεχεράνη

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιθέσεις μετά από αυτές που έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Τεχεράνη, την οποία εγκαταλείπουν μαζικά χιλιάδες άνθρωποι. Το Ιράν προειδοποίησε τους κατοίκους του Τελ Αβίβ και της Χάιφα να εκκενώσουν την περιοχή, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE