Κάηκε ολοσχερώς το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου Χανίων

Κάηκε ολοσχερώς το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου Χανίων

Ολοσχερώς κάηκε το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά Κρήτης, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 21:30 την Κυριακή 22/7.

Η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και έλαβε μεγάλες διαστάσεις, παρά το γεγονός ότι η Πυροσβεστική κινητοποίησε μεγάλες δυνάμεις και για πολλές ώρες οι άνδρες της έδωσαν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να διασωθεί το κτίριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά προκλήθηκε από άτομα που χρησιμοποιούσαν το κτίριο ως κατάλυμα, καθώς εδώ και κάποια χρόνια το Πολεμικό Μουσείο της πόλης δεν βρισκόταν σε λειτουργία.

Η καταστροφή είναι ολοσχερής καθώς το εσωτερικό του κτιρίου είχε πολλές ξύλινες κατασκευές. «Χάθηκε ένα σπάνιο μνημείο Αρχιτεκτονικής και μεγάλης αξίας για την πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας που βρέθηκε στο σημείο.

Σημειώνεται ότι τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου Χανίων είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Πράξη θεσμικής ευαισθησίας και απολύτως σεβαστή η παραίτηση Μυλωνόπουλου»

Λετυμπιώτης: «Πράξη θεσμικής ευαισθησίας και απολύτως σεβαστή η παραίτηση Μυλωνόπουλου»

Απόλυτα σεβαστή χαρακτήρισε την απόφαση παραίτησης του Χρήστου Μυλωνόπουλου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πράξη θεσμικής ευαισθησίας για την προστασία της διαδικασίας ως προς την δημόσια εικόνα.