KΥΠΡΟΣ: Πόσα πρέπει να πληρώνετε για κρεβατάκια και ομπρέλες στις παραλίες- Έτσι εξαπατείται το κοινό!

KΥΠΡΟΣ: Πόσα πρέπει να πληρώνετε για κρεβατάκια και ομπρέλες στις παραλίες- Έτσι εξαπατείται το κοινό!

Αρκετά είναι τα παράπονα που μεταξύ γνωστών και φίλων θα ακούσεις στις παρέες, αναφορικά με τις υπερβολικές, όπως της χαρακτηρίζουν, χρεώσεις σε οργανωμένες παραλίες του νησιού. Κρεβατάκια και ομπρέλες από «χρυσάφι» καλούνται να πληρώσουν πολλοί Κύπριοι με πολλές από τις καταγγελίες να φθάνουν και στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με αρμόδιο λειτουργό του ΚΟΤ σχετικά με τις ενδεικτικές τιμές σχετικά με τις χρεώσεις σε κρεβατάκια και ομπρέλες σε παραλίες του νησιού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ΚΟΤ αλλά και τον Περί Προστασίας των Παραλιών Νόμο, η τιμή για τα κρεβατάκια είναι 2,50 ευρώ ενώ η ίδια χρέωση ισχύει και για τις ομπρέλες.

Όπως μας αναφέρθηκε, ο ΚΟΤ έχει λάβει αρκετές καταγγελίες, τις οποίες και διερευνά, αφού είναι στις προτεραιότητες του οργανισμού όλο το τουριστικό προϊόν της χώρας μας ενώ όπως μας εξήγησαν στις παραλίες όπου υπάρχουν «παραφωνίες» είναι αυτές που βρίσκονται σε έδαφος των Βρετανικών Βάσεων, καθώς σε αυτές τις περιοχές δεν ισχύουν οι νομοθεσίες, γεγονός που το εκμεταλλεύονται ορισμένοι για να έχουν μεγαλύτερα κέρδη.

Μάλιστα, όπως μας τονίστηκε, σε όλες τις παραλίες υποχρεούνται όσοι τις «εκμεταλλεύονται», να αφήνουν το 50% του σημείου, ελεύθερο για το κοινό, δηλαδή χωρίς να τοποθετούν κρεβατάκια, κάτι όμως που ελάχιστοι εφαρμόζουν, επικαλούμενοι τη μεγάλη ζήτηση σε κρεβατάκια και ομπρέλες.

Επιπρόσθετα πολλά είναι τα παράπονα για την πυκνή τοποθέτηση στα ενοικιαζόμενα κρεβατάκια στις παραλίες με τον νόμο βέβαια να προνοεί 16 τετραγωνικά μέτρα διαθέσιμα για κάθε ομπρέλα με δύο κρεβατάκια.

Αίθουσα σύνταξης ThemaOnline

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE