ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αεροπορικά σόου για την εισβολή – Γεμίζουν τον αιθέρα με «τουρκικά αστέρια»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αεροπορικά σόου για την εισβολή – Γεμίζουν τον αιθέρα με «τουρκικά αστέρια»

Πιο προκλητικές θα είναι φέτος οι εκδηλώσεις της επετείου της τουρκικής εισβολής στα κατεχόμενα.

Με παράνομη Νόταμ η Τουρκία δέσμευσε περιοχές για ασκήσεις και αεροπορικές επιδείξεις, εν αναμονή του σμήνους αεροπορικών επιδείξεων της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας «Τουρκικά αστέρια» (Turk Yildizlari).

Σύμφωνα με τον Πέτρο Θεοχαρίδη («Ο Φιλελεύθερος»), φέτος έφτασε στην Κύπρο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών, ενώ οι επιδείξεις θα γίνουν, εκτός από τη Λευκωσία και την Κερύνεια, και στη Μόρφου.

Όπως αναφέρει η παράνομη Νόταμ, η περιοχή που δέσμευσε η Τουρκία είναι μια μεγάλη παράκτια και θαλάσσια περιοχή μεταξύ του ιστορικού Κάστρου και του νέου λιμανιού της κατεχόμενης πόλης, ακτίνας δέκα χιλιομέτρων και σε υψόμετρο μέχρι και 12.000 πόδια.

Αναμένονται το απόγευμα της Πέμπτης (19/7) ασκήσεις, ενώ την Παρασκευή (20/7) θα πραγματοποιηθεί επίδειξη.

Στη Λευκωσία, επιδείξεις θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή Μάνδρες και σε περιοχή παράλληλη με τη Λεωφόρο που θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ βομβάρδισε εγκαταστάσεις πετρελαίου στο Ιράν - «Η Τεχεράνη δεν είναι ακόμα έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο»

LIVE: Το Ισραήλ βομβάρδισε εγκαταστάσεις πετρελαίου στο Ιράν - «Η Τεχεράνη δεν είναι ακόμα έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο»

Σε πολεμικό κλοιό βρίσκεται η Μέση Ανατολή για ακόμη μία μέρα, με τον ισραηλινό στρατό να δηλώνει ότι σχεδιάζει να συνεχίσει την επιχείρηση του στο Ιράν για τουλάχιστον  τρεις ακόμη εβδομάδες. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline

BEST OF TOTHEMAONLINE