Αεροδρόμιο Λευκωσίας, το νεκροταφείο των παλιών αεροπλάνων

Αεροδρόμιο Λευκωσίας, το νεκροταφείο των παλιών αεροπλάνων

Κάποτε έσφυζε από ζωή και αποτελούσε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα αεροδρόμια της ανατολικής Μεσογείου.

Το Αεροδρόμιο Λευκωσίας ή Διεθνής Αερολιμένας Λευκωσίας, έζησε ένδοξες στιγμές ενώ στα πατώματα του περπάτησαν μεγάλες προσωπικότητες της εποχής.

Ωστόσο, το 1974 το αεροδρόμιο Λευκωσίας βρέθηκε εγκλωβισμένο και εγκαταλελειμμένο στη Νεκρή Ζώνη του νησιού. Τα τρυπημένα από τις σφαίρες αεροπλάνα του, ανάμεσα στα συρματοπλέγματα θυμίζουν τη ζοφερή πραγματικότητα της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Καλωσόρισε τον ΓΓ του ΣτΕ ο ΠτΔ - «Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει τεράστια σημασία στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Καλωσόρισε τον ΓΓ του ΣτΕ ο ΠτΔ - «Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει τεράστια σημασία στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) αναφέρθηκε σήμερα ο ΓΓ του ΣτΕ κ. Αλέν Μπερσέτ, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE