Αεροδρόμιο Λευκωσίας, το νεκροταφείο των παλιών αεροπλάνων

Αεροδρόμιο Λευκωσίας, το νεκροταφείο των παλιών αεροπλάνων

Κάποτε έσφυζε από ζωή και αποτελούσε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα αεροδρόμια της ανατολικής Μεσογείου.

Το Αεροδρόμιο Λευκωσίας ή Διεθνής Αερολιμένας Λευκωσίας, έζησε ένδοξες στιγμές ενώ στα πατώματα του περπάτησαν μεγάλες προσωπικότητες της εποχής.

Ωστόσο, το 1974 το αεροδρόμιο Λευκωσίας βρέθηκε εγκλωβισμένο και εγκαταλελειμμένο στη Νεκρή Ζώνη του νησιού. Τα τρυπημένα από τις σφαίρες αεροπλάνα του, ανάμεσα στα συρματοπλέγματα θυμίζουν τη ζοφερή πραγματικότητα της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λευκωσία: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ  - Απέστειλε επιστολή στον Γκουτέρες

Λευκωσία: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ - Απέστειλε επιστολή στον Γκουτέρες

Νέα κλιμάκωση των τουρκικών ενεργειών σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας καταγγέλλει η Λευκωσία με επιστολή της Μόνιμης Αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ Πρέσβεως Μαρίας Μιχαήλ προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ημερομηνίας 21 Οκτωβρίου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE