ΤΟΥΡΚΙΑ: Παραμένει στη φυλακή ο Αμερικανός πάστορας

ΤΟΥΡΚΙΑ: Παραμένει στη φυλακή ο Αμερικανός πάστορας

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την συνέχιση της κράτησης του Αμερικανού πάστορα που κατηγορείται για τρομοκρατική δράση και κατασκοπεία, σε μία υπόθεση που έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία.

Ο Αντριου Μπράνσον, πάστορας από την Βόρεια Καρολίνα που έχει ζήσει στην Τουρκία επί δύο δεκαετίες κατηγορείται ότι υποστήριξε την οργάνωση που η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους Κούρδους του PKK.

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου στην δίκη του πάστορα είναι προγραμματισμένη για τις 12 Οκτωβρίου.

Ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Τουρκία δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί κατά την κατάσταση του πάστορα και άλλων Αμερικανών κρατουμένων και ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι ο πάστορας είναι ένοχος

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξανά στη Βουλή η διαχείριση πυρκαγιών και η αποκατάσταση πληγέντων

Ξανά στη Βουλή η διαχείριση πυρκαγιών και η αποκατάσταση πληγέντων

Σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος τίθενται εκ νέου προς εξέταση οι πτυχές της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στα κρασοχώρια της Λεμεσού. Πρόκειται για την δεύτερη συνεδρίαση που καταπιάνεται με το θέμα αυτό και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών, αναμένεται ότι θα χρειαστεί και τρίτη συνεδρίαση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

BEST OF TOTHEMAONLINE