Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Δεν θα επιτραπεί παρέμβαση σε κυριαρχικά δικαιώματα»

Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Δεν θα επιτραπεί παρέμβαση σε κυριαρχικά δικαιώματα»

Σε δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου για τις γεωτρήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ αντέδρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί παρέμβαση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα» του ΡΙΚ, ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι εάν χρειαστεί, η κυβέρνηση έχει τα απαραίτητα μέτρα αντίδρασης.

Υπενθυμίζοντας επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε την Τουρκία να μην προβαίνει σε έκνομες ενέργειες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι το θέμα της ενέργειας δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού.

Επεσήμανε δε πως το ενεργειακό πρόγραμμα της Λευκωσίας προχωρεί κανονικά, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρεί με ασφάλεια και σταθερά βήματα, επειδή βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας.

Στις 30 Ιουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την εξέλιξη της ενεργειακής πολιτικής και τις επαφές με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν αποφάσισα αν θα είμαι υποψήφιος το 2028» - Η απάντησή του για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν αποφάσισα αν θα είμαι υποψήφιος το 2028» - Η απάντησή του για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Οι συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί στο Κυπριακό αποτελούν το κλειδί της νέας προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

BEST OF TOTHEMAONLINE