ΤΟΥΡΚΙΑ: Αγορά αντιπυραυλικού συστήματος από τις ΗΠΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αγορά αντιπυραυλικού συστήματος από τις ΗΠΑ

Την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος Patriot από τις ΗΠΑ συζητά η Τουρκία με την Ουάσιγκτον σύμφωνα με πηγές της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τις διαπραγματεύσεις επιβεβαιώνει το αμερικανικό ΥΠΕΞ σύμφωνα με το οποίο η στήριξη της στρατηγική σχέση των δύο χωρών μπορεί να διασφαλιστεί με τους Patriot.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία συμφώνησε με τη Μόσχα για την αγορά του αντίστοιχου ρωσικού πυραυλικού συστήματος S400 προκαλώντας τις αντιδράσεις των ΗΠΑ, ωστόσο η Άγκυρα δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει από την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος το οποίο αναμένεται να φτάσει στη χώρα τέλη του 2019.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φονική πυρκαγιά: Στη δημοσιότητα με οδηγίες ΠτΔ η έκθεση των Αμερικανών Εμπειρογνωμόνων

Φονική πυρκαγιά: Στη δημοσιότητα με οδηγίες ΠτΔ η έκθεση των Αμερικανών Εμπειρογνωμόνων

Η απόρριψη τσιγάρου είναι, σύμφωνα με τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες του AFT, η αιτία της φονικής πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό στις 23 και 24 Ιουλίου 2025, όπως αναφέρεται στην έκθεσή τους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Κυβέρνηση.