Με πλαστά διαβατήρια επιχειρούν να ταξιδέψουν από Ελλάδα στην Γερμανία

Με πλαστά διαβατήρια επιχειρούν να ταξιδέψουν από Ελλάδα στην Γερμανία

Αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να ταξιδέψουν από Ελλάδα στη Γερμανία με πλαστά διαβατήρια.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν –ιδιαίτερα από ελληνικά αεροδρόμια- οι πρόσφυγες, που με πλαστά γερμανικά διαβατήρια, επιχειρούν να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία.

Αυτό αποκαλύπτει στην κυριακάτικη της έκδοση η εφημερίδα Μπιλντ, επικαλούμενη απόρρητο έγγραφο της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, μόνον το περασμένο έτος οι αρχές στην Ελλάδα σταμάτησαν 1.682 πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους πλαστά γερμανικά διαβατήρια που είχαν αγοράσει από παράνομα κυκλώματα στη χώρα.

Από τις 1.682 περιπτώσεις οι 1.418 είχαν ως προορισμό τους αεροδρόμια της Γερμανίας.

Σε παλαιότερο του ρεπορτάζ το περιοδικό Σπίγκελ είχε αναφέρει πως πολλαπλασιάζεται συνεχώς ο αριθμός των προσφύγων από την Συρία και το Ιράκ, οι οποίοι προσπαθούν να ταξιδέψουν με πλαστά γερμανικά διαβατήρια.

Ανάλυση της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας σημειώνει πως έχει αποκαλύψει πολλές περιπτώσεις όπου τα πλαστά αυτά γερμανικά έγγραφα πωλούνται και μέσω του διαδικτύου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ιστορικό ορόσημο στις σχέσεις Κύπρου-Λιβάνου η υπογραφή Συμφωνίας για Οριοθέτηση της ΑΟΖ

ΠτΔ: Ιστορικό ορόσημο στις σχέσεις Κύπρου-Λιβάνου η υπογραφή Συμφωνίας για Οριοθέτηση της ΑΟΖ

Ιστορικό ορόσημο στρατηγικής σημασίας χαρακτηρίστηκε η σημερινή υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ της Κύπρου και του Λιβάνου, το οποίο επισφραγίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ παράλληλα σημειώθηκε ότι οι δύο χώρες απευθύνθηκαν σήμερα από κοινού στην Παγκόσμια Τράπεζα για μελέτη βιωσιμότητας αναφορικά με τη δημιουργία έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Λιβάνου.

BEST OF TOTHEMAONLINE