ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Μπαίνει μπροστά το ΑΚΕΛ – Σκληρή δήλωση Λουκαΐδη

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Μπαίνει μπροστά το ΑΚΕΛ – Σκληρή δήλωση Λουκαΐδη

Για νέα κρίση στην κοινωνία μίλησε το πρωί του Σαββάτου (14/7) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Υποστηρίζοντας ότι η κρίση στον χώρο της παιδείας ήταν αποτέλεσμα μονομερών και χωρίς διάλογο αποφάσεων της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού, ο κ. Λουκαΐδης παρέθεσε τις λέξεις «αυταρχισμός, ετσιθελισμός, αλαζονεία και εκβιαστικές μεθοδεύσεις».

Τόνισε επίσης ότι «ιδεοληψίες και σκοπιμότητας» έχουν στόχο την εξυπηρέτηση προνομιούχων, δηλώνοντας ότι οι κυβερνώντες θα φέρουν «ακέραια την ευθύνη» για την όποια κοινωνική αναταραχή.

Αυτούσια η δήλωση:

Οι μονομερείς, χωρίς διάλογο αποφάσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού, είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση μιας νέας κρίσης, αυτή τη φορά στο χώρο της παιδείας.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε προεκλογικά και μετεκλογικά να ακολουθεί πρακτικές συλλογικότητας και συναίνεσης. Στην πράξη συνεχίζει από εκεί που έμεινε. Αυταρχισμός, ετσιθελισμός, αλαζονεία και εκβιαστικές μεθοδεύσεις.

Οι ιδεοληψίες και οι σκοπιμότητες τους σε βάρος κάθε τι που ανήκει στο δημόσιο και την κοινωνία, με στόχο την εξυπηρέτηση των ελάχιστων προνομιούχων, αποτελεί τον κοινό παρονομαστή των ενεργειών τους.

Αν οι κυβερνώντες δεν αναθεωρήσουν την απαράδεχτη πολιτική συμπεριφορά και νοοτροπία τους, θα φέρουν ακεραία την ευθύνη για την όποια κοινωνική αναταραχή και όξυνση, αφού πολύ πιο δύσκολα πλέον θα μπορούν να αποπροσανατολίζουν και να επιβάλουν τις κοινωνικά επιζήμιες πολιτικές τους. Η πρωτοφανής σε μαζικότητα και δυναμισμό κινητοποίηση χιλιάδων εκπαιδευτικών και μάλιστα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, είναι αρκούντως ενδεικτική.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κινήθηκε γύρω από το Κυπριακό, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά και τον ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE