ΔΙΚΗ ΤΕΩΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ: Δεν δόθηκε ολόκληρο το πόρισμα στην υπεράσπιση – Ζήτημα συμμόρφωσης με το διάταγμα

ΔΙΚΗ ΤΕΩΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ: Δεν δόθηκε ολόκληρο το πόρισμα στην υπεράσπιση – Ζήτημα συμμόρφωσης με το διάταγμα

Έληξε η προθεσμία για εκτέλεση του διατάγματος Δικαστηρίου, όπου ανέφερε πως η κατηγορούσα αρχή, έπρεπε να αποκαλύψει στην υπεράσπιση του τέως Υπαρχηγού, Ανδρέα Κυριάκου, το πόρισμα για τη διαφθορά στην Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να το πράξει.

Συγκεκριμένα, η προθεσμία για την εκτέλεση του διατάγματος, έληξε την Παρασκευή 13/07, δεκαπέντε μέρες από την ημέρα έκδοσης του διατάγματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδας μας έχει αποκαλυφθεί μέρος του πορίσματος στην υπεράσπιση του κυρίου Κυριάκου, στις αρχές της εβδομάδας, χωρίς να αποκαλυφθεί το πόρισμα στην ολότητά του.

Έτσι, τίθεται ζήτημα κατά πόσο συμμορφώθηκε ή όχι με το διάταγμα η Νομική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζουμε πως το Ανώτατο, αποφάσισε την παράδοση του πορίσματος στην υπεράσπιση του κ. Κυριάκου, με την Εκπρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα, Χρίστια Κυθραιώτου, να ξεκαθαρίζει ότι η Κατηγορούσα Αρχή δεν προτίθεται να καταχωρήσει οποιαδήποτε αίτηση στη βάση του άρθρου 7.4 της ποινικής δικονομίας και ούτε θα παραδώσει το πόρισμα στην άλλη πλευρά, το οποίο εξακολουθεί, όπως ανέφερε, να θεωρεί ότι δεν αποτελεί μαρτυρικό υλικό.

Ο Δικαστής κατά τη δίκη ημερομηνίας 29/06, επικαλούμενος προηγούμενη ενδιάμεση απόφαση του, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πόρισμα αποτελεί υλικό που σχετίζεται με τη διερεύνηση της παρούσας υπόθεσης και ως εκ τούτου ο Γενικός Εισαγγελέας έχει την υποχρέωση, όπως είπε, να το παραδώσει στην άλλη πλευρά στο πλαίσιο της δίκαιης δίκης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE