Επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ η έκθεση του Γκουτέρες για ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ η έκθεση του Γκουτέρες για ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Κυκλοφόρησε την Τετάρτη (11/7) ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να υιοθετήσει το ψήφισμα που θα ανανεώνει την εξάμηνη θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στις 26 Ιουλίου.

Στην έκθεσή του ο κ. Γκουτέρες εκφράζει θερμή υποστήριξη στον ρόλο που διαδραματίζει για πέραν των 50 ετών στο νησί η ΟΥΝΦΙΚΥΠ και σημειώνει ότι η Κύπρος παρέμεινε ήρεμη και σταθερή όλα αυτά τα χρόνια σε μεγάλο βαθμό λόγω της αδιάκοπης παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο κ. Γκουτέρες εισηγείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας την ανανέωση της θητείας της για ακόμη έξι μήνες, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE