Επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη λίγο πριν την συνάντηση με Ερντογάν

Επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη λίγο πριν την συνάντηση με Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είχε ο Αλέξης Τσίπρας από το ΝΑΤΟ.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είχε νωρίτερα σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο σήμερα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αντικείμενο της συνομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού αφορούσε τον συντονισμό των δύο πλευρών, ενόψει της συνάντησης με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν αύριο στις 15:30 ώρα Κύπρου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει στον Τούρκο Πρόεδρο ευρύ πεδίο θεμάτων μεταξύ των οποίων και οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, το ζήτημα της στάσης της Τουρκίας και δη της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτών από τις τουρκικές αρχές, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και στην Καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος έδωσε στην Καγκελάριο λεπτομέρειες της υπόθεση.

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός είχε μεταξύ άλλων διμερείς επαφές με τον Πρωθυπουργό του Καναδά Τρυντό, τον οποίον και ενημέρωσε για την κατάσταση της οικονομίας, όπως επίσης και με την Πρόεδρο της Ισλανδίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE