ΑΚΕΛ για επέτειο Μαρί: 'Πρώτη προτεραιότητα η προστασία της ζωής πολιτών'

ΑΚΕΛ για επέτειο Μαρί: 'Πρώτη προτεραιότητα η προστασία της ζωής πολιτών'

Με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί που σήμερα (11/7) συμπληρώνονται εφτά χρόνια.

Στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι «τιμά τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας» ενώ εκφράζει την άποψη ότι πρέπει η επέτειος του ατυχήματος να λειτουργεί ως υπόμνηση της ανάγκης να «αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν ελλείψει στη κρατική μηχανή».

Επίσης θα πρέπει «η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των πολιτών να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα και οι κρατικές υπηρεσίες θα πρέπει έγκαιρα και αποφασιστικά να λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προς αντιμετώπιση των όποιον κινδύνων».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Με αφορμή τη συμπλήρωση εφτά χρόνων από το τραγικό ατύχημα στο Μαρί το ΑΚΕΛ τιμά τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων.

Η επέτειος του ατυχήματος πρέπει να λειτουργεί ως υπόμνηση της ανάγκης να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν ελλείψεις, προβλήματα και παθογένειες στη λειτουργία της κρατικής μηχανής.

Η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των πολιτών πρέπει πάντα να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και οι κρατικές υπηρεσίες θα πρέπει έγκαιρα και αποφασιστικά να λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προς αντιμετώπιση των όποιων κινδύνων, για να μην προκαλούνται τραγωδίες όπως αυτή στο Μαρί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

To πρόγραμμα για τη Γενεύη - Ποιοι θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

To πρόγραμμα για τη Γενεύη - Ποιοι θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, για τη Γενεύη, όπου κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες, θα συμμετάσχει στη διευρυμένη Συνάντηση για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE