Τουρκία: Ο Ερντογάν θα αποφασίζει πλέον ποιος θα είναι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας

Τουρκία: Ο Ερντογάν θα αποφασίζει πλέον ποιος θα είναι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας

Προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύεται την Τρίτη (10/07)  στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης, αναφέρει ότι ο πρόεδρος θα διορίζει εφεξής τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, τους αναπληρωτές του και τα μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής, για 4ετή θητεία.

Το διάταγμα δημοσιεύεται πριν ακόμα συμπληρωθούν 24 ώρες, αφότου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ορκίστηκε πρόεδρος και ανέλαβε την διακυβέρνηση της Τουρκίας με νέες, σαρωτικές εκτελεστικές εξουσίες.

Τρία προεδρικά διατάγματα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα της κυβέρνησης ορίζουν τη δομή του νέου προεδρικού συστήματος και τους κανόνες που θα διέπουν τον διορισμό αξιωματούχων από τον πρόεδρο.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λιμουζίνα Προεδρικού: Τι πραγματικά ισχύει με τις €595.000-Ερωτήματα για διαρροή «εμπιστευτικού» εγγράφου

Λιμουζίνα Προεδρικού: Τι πραγματικά ισχύει με τις €595.000-Ερωτήματα για διαρροή «εμπιστευτικού» εγγράφου

Μια διαφορετική εικόνα από αυτή που δημιουργήθηκε γύρω από το ποσό των €595.000 για το νέο θωρακισμένο όχημα της Προεδρίας μεταφέρουν έγκυρες πηγές, οι οποίες ξεκαθαρίζουν ότι ούτε αγορά στη συγκεκριμένη τιμή έχει αποφασιστεί, ούτε πρόκειται να προστεθεί ακόμη μία λιμουζίνα στον υφιστάμενο στόλο.