Τουρκία: Ο Ερντογάν θα αποφασίζει πλέον ποιος θα είναι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας

Τουρκία: Ο Ερντογάν θα αποφασίζει πλέον ποιος θα είναι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας

Προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύεται την Τρίτη (10/07)  στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης, αναφέρει ότι ο πρόεδρος θα διορίζει εφεξής τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, τους αναπληρωτές του και τα μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής, για 4ετή θητεία.

Το διάταγμα δημοσιεύεται πριν ακόμα συμπληρωθούν 24 ώρες, αφότου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ορκίστηκε πρόεδρος και ανέλαβε την διακυβέρνηση της Τουρκίας με νέες, σαρωτικές εκτελεστικές εξουσίες.

Τρία προεδρικά διατάγματα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα της κυβέρνησης ορίζουν τη δομή του νέου προεδρικού συστήματος και τους κανόνες που θα διέπουν τον διορισμό αξιωματούχων από τον πρόεδρο.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προσεγγίζουμε την Παιδεία ως επένδυση στο μέλλον της Κύπρου

ΠτΔ: Προσεγγίζουμε την Παιδεία ως επένδυση στο μέλλον της Κύπρου

Προσεγγίζουμε την Παιδεία όχι ως λογιστικές πράξεις, αλλά ως επένδυση στο μέλλον της Κύπρου, διεμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εγκαινιάζοντας στην Αθήνα παράρτημα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρουσία και του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE