Βρετανία: Απεβίωσε η γυναίκα που είχε δηλητηριαστεί με Novichok

Βρετανία: Απεβίωσε η γυναίκα που είχε δηλητηριαστεί με Novichok

Η Ντον Στέρτζες, η Βρετανίδα που είχε εκτεθεί στα τέλη του περασμένου μήνα στον νευροτοξικό παράγοντα Novichok στο Γουίλτσιρ, στη δυτική Αγγλία, απεβίωσε, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία την Κυριακή. Ήταν 44 ετών.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να εξακριβώσει το πώς ακριβώς η Στέρτζες και ένας 45χρονος άνδρας εκτέθηκαν στη νευροπαραλυτική ουσία την 30ή Ιουνίου.

Πρόκειται για την ίδια τοξίνη που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του πριν από τέσσερις μήνες.

Το Novichok είχε αναπτυχθεί από τον σοβιετικό στρατό κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα υπόθεση Σκριπάλ στη Βρετανία - Zευγάρι δηλητηριάστηκε από νευροτοξική ουσία

 

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι εξέφρασε σοκ και αποτροπιασμό για τον θάνατο της Στέρτζες.

Η Βρετανία κατηγόρησε τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση των Σκρίπαλ, καταγγέλλοντας την πρώτη γνωστή επίθεση με τέτοιο χημικό όπλο στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας -της χώρας που φιλοξενεί το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου- αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση του Μαρτίου και υποστήριξε ότι επρόκειτο για ενέργεια των βρετανικών ή άλλων μυστικών υπηρεσιών για την ανακίνηση αντιρωσικής υστερίας.

Από - ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

LIVE: Κατ΄ ιδίαν συνάντηση ΠτΔ με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας - Θα ακολουθήσουν δηλώσεις

LIVE: Κατ΄ ιδίαν συνάντηση ΠτΔ με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας - Θα ακολουθήσουν δηλώσεις

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφθασε στις 09.30 το πρωί το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, ο Βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η Βασίλισσα Mάξιμα της Ολλανδίας, τους οποίους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατία Νίκος Χριστοδουλίδης και η πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE