Καδής: «Η προστασία του περιβάλλοντος να είναι στο επίκεντρο αποφάσεων και επιλογών μας»

Καδής: «Η προστασία του περιβάλλοντος να είναι στο επίκεντρο αποφάσεων και επιλογών μας»

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή στις συμπεριφορές και τις συνήθειές μας, αν θέλουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά  να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής στον πλανήτη μας και να προστατέψουμε το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, υπογραμμίζοντας πως "η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των οποιωνδήποτε αποφάσεων και επιλογών μας".

Σε χαιρετισμό του στο Φεστιβάλ «Περιβάλλον Συγγνώμη», ο κ. Καδής ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, πως είναι πλέον πασιφανές ότι η προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας είναι άμεσα συνυφασμένη, όχι μόνο με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων αλλά και με την ίδια την ύπαρξή μας στον πλανήτη. Τα λάθη του παρελθόντος και η κακοδιαχείριση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο, έχει οδηγήσει σε  τεράστια παγκόσμια προβλήματα, όπως η αλλαγή του κλίματος, η ρύπανση των πολύτιμων υδάτινων πόρων μας, η εξαφάνιση φυτών, ζώων και εντόμων, σημείωσε.

Επεσήμανε πως "όλοι είμαστε μέρος της λύσης, ως άτομα, οργανισμοί, επιχειρήσεις, οργανώσεις, αρχές και κυβερνήσεις. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε, ώστε να μειωθεί ο αντίκτυπος που συνολικά και ατομικά έχουμε στο περιβάλλον".

Ο κ. Καδής ανέφερε πως "Μη Κυβερνητικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, όπως η Πράσινη Ασπίδα  συμβάλλουν τα μέγιστα προς τον σκοπό αυτό. Τα θέματα τα οποία θίγονται μέσα από το έντυπο της Πράσινης Ασπίδας και μέσα από τις δράσεις της, είναι βγαλμένα από την κυπριακή καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νησί".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Εγκλωβίστηκαν δύο άτομα ενώ έκαναν ορειβασία στο Παλαιχώρι - Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση
Τροχαίο στη Λάρνακα: Όχημα παρέκκλινε της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε χωράφι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός και παιδί 2 ετών  
Έκρυβαν την «πραμάτεια» τους σε πακέτα εταιρείας μεταφορών - Κατασχέθηκε κάνναβη πέραν των 100 κιλών - Σύλληψη 31χρονου - Φωτογραφίες
VIDEO: Αεροπειρατεία σε πτήση στο Μπελίζ – Επιβάτης πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη
Συμπλοκή στη Λευκωσία: Πιάστηκαν στα χέρια και τον μαχαίρωσε - Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Πάσχα στο… mall: Ποιες μέρες θα είναι όλα κλειστά – Πότε θα είναι ανοιχτά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης
Πασχαλινές Εκδηλώσεις: Αυτά τα χωριά ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν παραδοσιακά - Δείτε αναλυτικά όλα όσα προγραμματίζουν
Πώς να απολαύσετε τα Πασχαλινά εδέσματα χωρίς να χάσετε τον έλεγχο σας - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

 

 

 

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Τα τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις 48 ωρών αποτελούν μια πραγματική θλιβερή ένδειξη, καθώς οδηγούν σε ανησυχητική αύξηση των θανάτων από τροχαία για το 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE