ΕΠ. ΛΕΜΕΣΟΥ: Εκτός ελέγχου μεγάλη πυρκαγιά – 5 πτητικά μέσα στο έργο της κατάσβεσης

ΕΠ. ΛΕΜΕΣΟΥ: Εκτός ελέγχου μεγάλη πυρκαγιά – 5 πτητικά μέσα στο έργο της κατάσβεσης

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ των κοινοτήτων Αψιού και Γεράσας της Επαρχίας Λεμεσού, γύρω στις 9:40 το πρωί της Πέμπτης (05/07).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, αυτή την ώρα (10:20) η φωτιά μαίνεται εκτός ελέγχου και βρίσκεται σε δύσκολη περιοχή.

Όπως μας ανέφερε, πρόκειται για βουνοκορφή και στο σημείο έχουν μεταβεί 5 πτητικά μέσα πυρόσβεσης. 

Το σημείο μεταβαίνουν και επίγειες και εναέριες δυνάμεις. 

Πρόκειται για δύσκολη μάχη καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και υπάρχει πυκνή άγρια βλάστηση.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.