Ποιος θυμάται τον Ζλάταν; Ζει το δικό της παραμύθι! VIDEO

Ποιος θυμάται τον Ζλάταν; Ζει το δικό της παραμύθι! VIDEO

Ποιος θυμάται τον Ζλάταν; Η απίθανη Σουηδία νίκησε 1-0 και την Ελβετία, προκρίθηκε στους «8», συνεχίζει την ονειρεμένη της πορεία στη Ρωσία και ζει το δικό της υπέροχο παραμύθι στο Μουντιάλ!

πορεί πριν από αυτό το Μουντιάλ να μην την πίστευε κανείς. Μπορεί μετά την αποχώρηση του Ζλάταν πολλοί να θεώρησαν πως δεν είχε τύχη ούτε να βρεθεί στα νοκ άουτ. Παρ’ όλα αυτά, η Σουηδία αφού πρώτα τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της απέναντι σε Μεξικό και Γερμανία κατάφερε να επικρατήσει δίκαια και της Ελβετίας με 1-0 και να κλείσει θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από τους πρωταγωνιστές για την ομάδα του Άντερσον ο γνώριμος μας από την θητεία του στον Παναθηναϊκό, Μάρκους Μπεργκ. Οι Σκανδιναβοί ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησαν πολύ περισσότερες ευκαιρίες και εν τέλει κατάφεραν να πάρουν την μεγάλη πρόκριση χάρη σε ένα γκολ του Φόρσμπεργκ.

Η Ελβετία την κατοχή, η Σουηδία τις ευκαιρίες

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι Ελβετοί ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας θέλοντας να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Παρ’ όλα αυτά, η Σουηδία ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς όταν στο 8’ ο Μπεργκ βρέθηκε μέσα στην περιοχή όμως το τελείωμά του δεν ήταν όπως θα το ήθελε. Ο Σόμερ εκτέλεσε λάθος το άουτ και ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού βρέθηκε και πάλι σε καλή θέση όμως το σουτ που έκανε βρήκε στα σώματα και στην εξέλιξη της φάσης ο Έκνταλ δεν βρήκε στόχο.

Οι Ελβετοί συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα όμως με τις σέντρες που επιχειρούσαν δεν δημιουργούσαν πρόβλημα στους αμυντικούς της Σουηδίας. Αντίθετα, η ομάδα του Άντερσον ήταν αυτή που είχε μία ακόμα πολύ καλή ευκαιρία στο 28’ όταν ο Μπεργκ έκανε το γυριστό μέσα από την περιοχή και υποχρέωσε τον Σόμερ σε μία εντυπωσιακή επέμβαση στην γωνία του.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 38’ για να σημειώσουμε την πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Πέτκοβιτς όταν ο Ζούμπερ πάσαρε ωραία στον Τζεμάιλι όμως το σουτ που επιχείρησε εκείνος πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Όλσεν. Η απάντηση των Σκανδιναβών ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν μετά από ωραία σέντρα του Λούστιγκ, ο Έκνταλ ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία ακόμα καλή στιγμή για το συγκρότημα του Άντσερσον όταν στο 49’ ο Τοϊβόνεν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή μετά από αρκετές κόντρες όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Με τη βοήθεια της τύχης άνοιξε το σκορ η Σουηδία!

Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, η Σουηδία τελικώς κατάφερε να βρει τον τρόπο να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Στο 66’ ο Φόρσμπεργκ έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Ακαντζί και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα του Σόμερ.

Ο Πέτκοβιτς στην προσπάθεια του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του πέρασε στον αγώνα τους Σεφέροβιτς και Εμπολό στις θέσεις των Τζεμαϊλί και Ζούμπερ. Οι Ελβετοί όσο περνούσε η ώρα αύξαναν κι άλλο την πίεσή τους ψάχνοντας το γκολ με το οποίο θα έστελναν τουλάχιστον το ματς στην παράταση. Στο 80’ ο Εμπολό έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ όμως ο Φόρσμπεργκ έβγαλε λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Εξαιρετικός ο παίκτης της Λειψίας που μετά από μία πολύ καλή σεζόν με την γερμανική ομάδα ξεχωρίζει και με την εθνική του σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η τελευταία απόπειρα των Ελβετών να φτάσουν στην ισοφάριση ήταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Σεφέροβιτς έπιασε ωραία κεφαλιά όμως ο Όλσεν ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα. Έτσι, ως και το τελευταίο σφύριγμα του Σκόμινα δεν άλλαξε κάτι και πλέον η Σουηδία περιμένει το βράδυ να μάθει από την αναμέτρηση της Αγγλίας με την Κολομβία τον αντίπαλό της στους «8».

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον «τσάκωσαν» στο Αεροδρόμιο: Μετέφερε κοκαΐνη στο σώμα του - Στο νοσοκομείο υπό φρούρηση 28χρονος
Έφυγε από τη ζωή αγωνίστρια της ΕΟΚΑ: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία
Χρεώσεις σε Shein και Temu: Δεν θα πληρώνουν όλα τα πακέτα το τέλος των €3 – Η εξαίρεση που αλλάζει τα δεδομένα
Λούης Πατσαλίδης: Όταν η κυπριακή τηλεόραση αποφασίζει να μην έχει ταβάνι
Μετά τα Χριστουγεννιάτικα έρχονται τα Πασχαλινά Χωριά - Από το 2027 αρχίζει ο θεσμός
Έντονες διαμαρτυρίες για τον διάδρομο των νέων ιατρείων: Ζητούν σκίαστρο και μετακίνηση των φωτιστικών

 

 

 

Μοιράσου αυτό το άρθρο

ΠτΔ: Σε συνεχή επαφή με Φον ντερ Λάιεν - Όσα ανέφερε για διορισμό Αναγνωστόπουλου

ΠτΔ: Σε συνεχή επαφή με Φον ντερ Λάιεν - Όσα ανέφερε για διορισμό Αναγνωστόπουλου

Σε επαφή με τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ που βρίσκονται στην Τουρκία για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αναφορικά με ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE

ΠτΔ: Σε συνεχή επαφή με Φον ντερ Λάιεν - Όσα ανέφερε για διορισμό Αναγνωστόπουλου

ΠτΔ: Σε συνεχή επαφή με Φον ντερ Λάιεν - Όσα ανέφερε για διορισμό Αναγνωστόπουλου

Ολοκληρώθηκε το δείπνο των ηγετών του NATO στην Άγκυρα, δείτε την υποδοχή Μητσοτάκη από τον Ερντογάν στο Λευκό Παλάτι

Ολοκληρώθηκε το δείπνο των ηγετών του NATO στην Άγκυρα, δείτε την υποδοχή Μητσοτάκη από τον Ερντογάν στο Λευκό Παλάτι

Προχωρούν κανονικά τα έργα 126 εκ. στα δημόσια νοσηλευτήρια - Είδαν ΠτΔ οι εκπρόσωποι του ΟΚΥπΥ

Προχωρούν κανονικά τα έργα 126 εκ. στα δημόσια νοσηλευτήρια - Είδαν ΠτΔ οι εκπρόσωποι του ΟΚΥπΥ

Αναστέλλονται τα μέτρα των συντεχνιών ΑΗΚ – Προθεσμία 15 ημερών για νέες επαφές

Αναστέλλονται τα μέτρα των συντεχνιών ΑΗΚ – Προθεσμία 15 ημερών για νέες επαφές

«Σοβαρότατη παραμέληση» και «πολλά κουδούνια» για 14χρονο Στυλιανό κατέθεσε λειτουργός ΥΠΑΝ

«Σοβαρότατη παραμέληση» και «πολλά κουδούνια» για 14χρονο Στυλιανό κατέθεσε λειτουργός ΥΠΑΝ

Απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στη Λάρνακα: Στα χέρια της Αστυνομίας και δεύτερο πρόσωπο

Απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στη Λάρνακα: Στα χέρια της Αστυνομίας και δεύτερο πρόσωπο

Αργεντινή - Αίγυπτος 3-2: Ο Μέσι έγραψε την ανατροπή του αιώνα!

Αργεντινή - Αίγυπτος 3-2: Ο Μέσι έγραψε την ανατροπή του αιώνα!

Η αψυχολόγητη αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας των μαθητών 

Η αψυχολόγητη αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας των μαθητών