ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Αυθόρμητη στάση εργασίας υπαλλήλων λόγω έλλειψης προσωπικού

ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Αυθόρμητη στάση εργασίας υπαλλήλων λόγω έλλειψης προσωπικού

Στάση εργασίας πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας (2/7) οι βοηθοί θαλάμου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι βοηθοί θαλάμου άρχισαν τη διαμαρτυρία τους γύρω στις 07.00 το πρωί έξω από το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Τους βοηθούς θαλάμου επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ οι οποίοι συναντήθηκαν με τον γιατρό ο οποίος αναπληροί τον Διευθυντή του Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του ο Ιωάννης Λεοντίου από τη ΣΕΚ Λάρνακας ανέφερε ότι οι βοηθοί θαλάμου του Νοσοκομείου κατήλθαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού η οποία υπολογίζεται στο 20% της δύναμης. Ο αριθμός των βοηθών από 31 είναι τώρα 25.

Από την πλευρά του ο Κώστας Κωμίτης από την ΠΕΟ Λάρνακας είπε πως «η έλλειψη στο προσωπικό των βοηθών θαλάμου είναι πρόβλημα των τελευταίων 2-3 ετών".

Ανέφερε ότι στην συνάντηση που είχαν με τον γιατρό που αναπληροί τον Διευθυντή, τους ενημέρωσε πως το νοσηλευτήριο έκανε τις ενέργειες του για πλήρωση των κενών θέσεων. Δυστυχώς συνέχισε «το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν ανταποκριθεί στις επιστολές της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου για πλήρωση των θέσεων".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κωμίτης είπε πως η διεύθυνση του Νοσοκομείου θα επικοινωνήσει με το Υπουργείο Υγείας και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρει, θα συνεχιστεί ή θα τερματιστεί η στάση εργασίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα στον ορίζοντα - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία - Το μεγάλο ζητούμενο

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα στον ορίζοντα - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία - Το μεγάλο ζητούμενο

Νέα κινητικότητα καταγράφεται στο Κυπριακό, με τη Λευκωσία να επιχειρεί να αξιοποιήσει το παράθυρο ευκαιρίας που δημιουργείται μέσα από την ενεργότερη εμπλοκή των Ηνωμένων Εθνών και την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE