ΛΕΜΕΣΟΣ: Μαγευτικό θέαμα με δελφίνια στην θαλάσσια περιοχή της Αμαθούντας – ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μαγευτικό θέαμα με δελφίνια στην θαλάσσια περιοχή της Αμαθούντας – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα πανέμορφο θέαμα αντίκρισα το πρωί της Πέμπτης (2806) οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, αγέλη από μαυροδέλφινα έκανε βόλτα στα ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής της Αμαθούντας, προσφέροντας ένα πανέμορφο θέαμα στους ναυαγοσώστες.

Οι ναυαγοσώστες, με το που αντίκρισαν την αγέλη των δελφινιών, δεν έχασαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν το γεγονός.

Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το εν λόγω βίντεο τραβήχτηκε από τους Ναυαγοσώστες του σημείου ΛΕΜ 6, περιοχή Αμαθούντας την Πέμπτη (28/06) γύρω στις 11:00 το πρωί.

Όπως σημειώνουν στο βίντεο καταγράφεται μια αγέλη του συγκεκριμένου είδους (μαυροδέλφινο), να ταξιδεύει από το δυτικό, προς το ανατολικό τμήμα της Λεμεσού.

Όπως σημειώνουν, πρόκειται για μαυροδέλφινα.

Στην ανάρτησή του αναλύουν την προέλευση των συγκεκριμένων δελφινιών.

Μαυροδέλφινο (επιστημονονική ονομασία: Globicephala melas - Σφαιροκέφαλος ο μέλας, Γλοβικέφαλος ο μέλας) είναι είδος κητώδους το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Δελφινίδων, αν και η συμπεριφορά του μοιάζει περισσότερο με αυτή των φαλαινών. Τα θηλυκά ενηλικιώνονται όταν φτάσουν σε μήκος τα 3,7 μέτρα και τα αρσενικά τα 4,6 μέτρα. Τα μακριά του πτερύγια μπορεί να έχουν μήκος ίσο μέχρι και με το 20% του σώματος. Ζει στη Δυτική Μεσόγειο, στον Βόρειο Ατλαντικό και στα νοτιότερα τμήματα του Ατλαντικού και Ειρηνικού ωκεανού.

 Δείτε το βίντεο 

https://www.youtube.com/watch?v=RRukCIBrb0g&feature=youtu.be

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE