Βιετναμ: 15 νεκροί από την κακοκαιρία -Παρασύρθηκαν από ορμητικούς χείμαρρους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Βιετναμ: 15 νεκροί από την κακοκαιρία -Παρασύρθηκαν από ορμητικούς χείμαρρους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο απολογισμός των θυμάτων των πλημμυρών και των κατολισθήσεων στο Βιετνάμ αυξήθηκε σήμερα στους 15 νεκρούς, με τις αρχές της χώρας να προειδοποιούν ότι ενδέχεται να γίνει ακόμα βαρύτερος.

Αυτό καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στην επαρχία που έχει πληγεί περισσότερο, στον ορεινό βορρά.

Η επαρχία Λάι Τσάου, 470 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Χανόι, είναι αυτή που επλήγη περισσότερο, με τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο παιδιά, να χάνουν τη ζωή τους, δήλωσε ο Λι Τρονγκ Κουάνγκ, αντιπρόεδρος της Λαϊκής Επιτροπής της επαρχίας.

Τα περισσότερα από τα θύματα πνίγηκαν όταν παρασύρθηκαν από ορμητικούς χείμαρρους ή θάφτηκαν εξαιτίας κατολισθήσεων, που προκάλεσαν οι συνεχείς βροχοπτώσεις που σημειώνονται από το Σάββατο, διευκρίνισε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Ετοιμαζόμαστε για περισσότερες βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες και φοβάμαι ότι ο απολογισμός των νεκρών στην επαρχία θα αυξηθεί, καθώς 11 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται», τόνισε ο Κουάνγκ.

Στο Βιετνάμ ο κίνδυνος των φυσικών καταστροφών χαρακτηρίζεται υψηλός, με εκατοντάδες ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από πλημμύρες και τυφώνες κάθε χρόνο. Το 2017, οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν τη ζωή σε 389 ανθρώπους και προκάλεσαν τους τραυματισμούς άλλων 668, κατά επίσημα στοιχεία.

Στη γειτονική επαρχία Χα Γκιάνγκ, οι πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, γνωστοποίησε η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις έχουν επίσης προκαλέσει υλικές ζημιές αξίας 141 δισεκατομμυρίων ντονγκ (5,25 εκατ. ευρώ), ανέφερε η Υπηρεσία.

Πολλοί δρόμοι στις επαρχίες παραμένουν αποκλεισμένοι στις δύο επαρχίες σήμερα.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το Ουκρανικό. Οι εγγυήσεις ασφαλείας και κυρίως το εδαφικό είναι τα δύο «καυτά» θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, όπως μαρτυρά και η τελευταία ανάρτηση Τραμπ, πως η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει την Κριμαία, ούτε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE