Απελπισμένοι οι Βρετανοί – «Εξαφανίστηκε» από τα ράφια τους κυπριακό προϊόν -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απελπισμένοι οι Βρετανοί – «Εξαφανίστηκε» από τα ράφια τους κυπριακό προϊόν -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε κατάσταση απόγνωσης εκατοντάδες Βρετανοί πολίτες που δεν βλέπουν τα αποθέματα κυπριακού προϊόντος να μειώνονται.

Μεγάλη ζήτηση φέρεται να έχει κυπριακό προϊόν στη Μεγάλη Βρετανία, με τους κάτοικους της χώρας να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν μπορούν να προμηθευτούν το αγαπημένο τους παραδοσιακό έδεσμα του νησιού μας.

Ο λόγος για το χαλλούμι, του οποίου τα αποθέματα στη Μεγάλη Βρετανία μειώνονται με γοργούς ρυθμούς και τους ίδιους τους Βρετανούς καταναλωτές να μην μπορούν να το προμηθευτούν από τις υπεραγορές τους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Βρετανικού Τύπου, η ζήτηση του χαλουμιού είναι πολύ ψηλή στην χώρα τους, με την Κύπρο να αδυνατεί να καλύψει τη μεγάλη ζήτησή του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πρόβλημα προκαλούν και οι αυστηροί κανόνες της ΕΕ, οι οποίοι θέλουν το χαλούμι να παρασκευάζεται τουλάχιστον το 20% από γάλα που προέρχεται από την Κύπρο.

Παράλληλα αναφέρεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής χαλουμιού εκτός της Κύπρου.

Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έδειξαν την δυσαρέσκειά τους για την μείωση των αποθεμάτων χαλουμιού στη χώρα τους, αναρτώντας φωτογραφίες και εκφράζοντας τα παράπονά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή τεχνικό σχεδιασμό του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, θα παράσχουν οι έρευνες του πλοίου Abeille Marengo, όπως αναφέρει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και η Great Sea Interconnector Α.Ε. (GSI) 

BEST OF TOTHEMAONLINE