Ζιμπάμπουε: Eκρηξη στο γήπεδο όπου μιλούσε ο Πρόεδρος της χώρας- VIDEO

Ζιμπάμπουε: Eκρηξη στο γήπεδο όπου μιλούσε ο Πρόεδρος της χώρας- VIDEO

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Μπουλαγουέο της Ζιμπάμπουε την ώρα που ο Πρόεδρος της χώρας εκφωνούσε λόγο.

Πλάνα από την έκρηξη που μετέδωσαν τοπικά κανάλια δείχνουν τον Πρόεδρο της Ζιμπάμπουε Έμμερσον Μανάνγκγουα να φυγαδεύεται, ενώ λίγο πριν γίνει η έκρηξη ο ίδιος απευθυνόταν στους υποστηρικτές του.

Η έκρηξη έλαβε χώρα κοντά στην εξέδρα των επισήμων, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του Προέδρου, ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του και δεν τραυματίστηκε.

Να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε βρέθηκε στην πόλη Μπουλαγουέο στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας πριν την διεξαγωγή εκλογών στις 30 Ιουλίου.

 

Πάντως σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, ο αντιπρόεδρος της χώρας, Κέμπο Μοχάμπι, τραυματίστηκε στα πόδια από την έκρηξη της βόμβας, ενώ έχουν τραυματιστεί και μερικοί από τους σωματοφύλακες που βρίσκονταν στο σημείο.

Δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες και μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης δεν είναι γνωστά.

 

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο Νοέμβριο.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Χριστοδουλίδης για υδατικό: «Το λύσαμε» -  Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Νίκος Χριστοδουλίδης για υδατικό: «Το λύσαμε» - Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Το λύσαμε» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 Κύπρου και στην Έλλη Κοτζιαμάνη, αναφερόμενος στην κρίσιμη κατάσταση του υδατικού προβλήματος που πλήττει την Κύπρο λόγω της λειψυδρίας.