Συνάντηση με ακαδημαϊκούς για να καταστεί η Πάφος «έξυπνη πόλη»

Συνάντηση με ακαδημαϊκούς για να καταστεί η Πάφος «έξυπνη πόλη»

Σε πορεία υλοποίησης εισέρχεται  ο στρατηγικός στόχος του Δήμου Πάφου για να καταστεί «έξυπνη πόλη» (smart city) με τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, ως νέο πυλώνα κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.


Στο πλαίσιο της συνεργασία του Δήμου με Ανώτατα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κύπρου και του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκε σήμερα ολοήμερη συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου με τη συμμετοχή ομάδας πέντε καθηγητών του ιδιωτικού πανεπιστημίου IDC Herzliya του Ισραήλ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών Βασίλη Μάγκλαρης και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Γιώργος Έλληνας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τρόποι για την προώθηση και υλοποίηση των στόχων του Δήμου, καθώς και για την περαιτέρω συνεργασία της Τοπικής Αρχής με τα εν λόγω Ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Έγινε επίσης παρουσίαση του Πανεπιστημίου  IDC Herzliya σε μαθητές και καθηγητές της Πάφου.

Επισημαίνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για τη μετατροπή της Πάφου σε “έξυπνη πόλη”, κατόπιν Διαγωνισμού,  από τον εξειδικευμένο Οργανισμό  Israel Smart Cities Institute.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολή προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέστειλε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κλιμακούμενη δίωξη του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE