ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: «Οριζόντια ψηφοφορία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση»

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: «Οριζόντια ψηφοφορία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση»

Ανακοίνωση σχετικά με τις διαβουλεύσεις για την Οριζόντια ψηφοφορία εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Χαρακτηρίζοντας «κοινώς αποδεκτό ότι η ώρα της οριζόντιας ψηφοφορίας έχει φθάσει», εξηγεί ότι η πρόταση του Κινήματος είναι η πιο δημοκρατική.

Το Κίνημα τάσσεται δε υπέρ της λογικής της οριζόντιας ψηφοφορίας «σε κάθε εκλογική αναμέτρηση».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Πρόταση νόμου για την Οριζόντια ψηφοφορία με απλή κλασματική ψήφο για τις ευρωεκλογές υπάρχει ενώπιον της Βουλής και δεν σκοπεύουμε να την αποσύρουμε

Αφουγκραζόμενοι την κοινωνία είμαστε βέβαιοι ότι πλέον είναι κοινώς αποδεκτό ότι η ώρα της οριζόντιας ψηφοφορίας έχει φθάσει και η πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αποτελεί την πιο δημοκρατική, δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση απέναντι στο αίτημα των πολιτών.

Η δική μας εισήγηση - πρόταση βασίζεται σε απλή αναλογική. Διαιρεί την ψήφο δια δύο για σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους ανεξάρτητα από το σχηματισμό με τον οποίο κατέρχονται και βεβαίως ανεξάρτητα με το αν υπάρχει σταυρός ή όχι και σε ένα από τα δύο κόμματα, δηλαδή αποτελεί μια πρόταση βασισμένη σε απλή κλασματική ψήφο και σταυρό προτίμησης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μπορούμε να δεχθούμε την οποιαδήποτε τροποποίηση στην πρόταση νόμου, εφόσον ταυτίζεται με τις αρχές επί των οποίων στηρίζεται η πρόταση μας.

Τασσόμαστε καθαρά υπέρ της λογικής της οριζόντιας ψηφοφορίας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και καλούμε τη Βουλή να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε γιατί είναι η βασίλισσα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Ντορντμουντ στον τελικό του Champions League και σήκωσε στον ουρανό του Γουέμπλεϊ το 15ο τρόπαιο της!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top