ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Κάρφωσαν» 34χρονο για κλοπή και διάρρηξη- Έκαναν «φτερά» χρυσαφικά

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Κάρφωσαν» 34χρονο για κλοπή και διάρρηξη- Έκαναν «φτερά» χρυσαφικά

Στη σύλληψη 34χρονου προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας 18/6 μέλη της Αστυνομίας στην επαρχία Λευκωσίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής.

Η διάρρηξη διαπράχθηκε στην επαρχία Λευκωσίας, γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα, στις 30 του περασμένου Μαΐου και από την κατοικία κλάπηκε αριθμός χρυσαφικών.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 34χρονου, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψης.

Λίγο μετά τις 3.30 το απόγευμα σήμερα (Δευτέρα 18/6) ο 34χρονος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, βάσει του Δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.