Φιμώνουν δημοσιογράφους για τη «Συνεργασία» - Απαλείφονται λέξεις για το Κυπριακό

Φιμώνουν δημοσιογράφους για τη «Συνεργασία» - Απαλείφονται λέξεις για το Κυπριακό

Πρακτική από άλλες εποχές προτίθεται να χρησιμοποιήσει η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σημερινή» της Κυριακής, σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών και σε σύμπραξη με την ομόλογη τουρκοκυπριακή επιτροπή, προωθεί ενέργειες που πλήττουν την ελευθεροτυπία.

Υπό την ομπρέλα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, προωθούν ένα κοινό γλωσσάρι για την απάλειψη λέξεων και διατυπώσεων που αφορούν στην ιστορία του Κυπριακού.

Όπως καταγράφει το δημοσίευμα, το γλωσσάρι θα απαλείψει αναφορές που ενοχλούν και τις δύο πλευρές για τις τραγικές πτυχές του προβλήματος.

Μάλιστα, το σχετικό κείμενο, που προτίθεται να χειραγωγήσει ουσιαστικά τους δημοσιογράφους, θα κατατεθεί, σύμφωνα πάντα με τη «Σημερινή» την Πέμπτη (21/6) στην Ολομέλεια της Επιτροπής για τοποθέτηση, ενώ αρχές του επόμενου μηνός θα παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους.

A.M.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η επίθεση στις Βάσεις ανέδειξε ότι η ασφάλεια της Κύπρου συνδέεται με την συνολική ασφάλεια της ΕΕ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η επίθεση στις Βάσεις ανέδειξε ότι η ασφάλεια της Κύπρου συνδέεται με την συνολική ασφάλεια της ΕΕ

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να κινηθεί αποφασιστικά προς μια ουσιαστική στρατηγική αυτονομία, ενισχύοντας παράλληλα τον γεωπολιτικό της ρόλο σε μια περίοδο αυξημένων διεθνών εντάσεων, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ομιλία του στο European Policy Centre στις Βρυξέλλες, με θέμα τις περιφερειακές εξελίξεις στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE