Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Στους 26 οι νεκροί

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Στους 26 οι νεκροί

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και που στοχοθέτησε μια συγκέντρωση των ενόπλων δυνάμεων του Αφγανιστάν και των Ταλιμπάν στην πόλη Νανγκαράρ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, ενώ στρατιώτες και αντάρτες των Ταλιμπάν γιόρταζαν την εκεχειρία που κηρύχθηκε μεταξύ τους με αφορμή τη μουσουλμανική γιορτή του Ειντ.


Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη. Το πρακτορείο προπαγάνδας Amaq μετέδωσε ότι στόχος της επίθεσης ήταν "η συγκέντρωση των αφγανικών δυνάμεων".

Οι Ταλιμπάν έχουν ήδη αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή τους. Δεκάδες άοπλοι Ταλιμπάν συνέρευσαν νωρίτερα στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα της χώρας και σε άλλες πόλεις για να γιορτάσουν το τέλος του Ραμαζανιού. Στρατιώτες και μαχητές αγκάλιασαν ο ένας τον άλλο και έβγαλαν φωτογραφίες με τα τηλέφωνά τους. Ο Αταουλάχ Κογκιανί, ο εκπρόσωπος τύπου του περιφερειακού κυβερνήτη της Νανγκαράρ, ανέφερε ότι δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σήμερα η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη-Τουφάν Ερχιουρμάν – Στο τραπέζι η βάση λύσης και οι χαμηλές προσδοκίες

Σήμερα η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη-Τουφάν Ερχιουρμάν – Στο τραπέζι η βάση λύσης και οι χαμηλές προσδοκίες

Η σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον κατοχικό ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από αυξημένη αβεβαιότητα και εμφανή στασιμότητα στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE