Ολοκληρώνεται με ψηφοφορία η διαδικασία της πρότασης μομφής κατά της ελληνικής Κυβέρνησης

Ολοκληρώνεται με ψηφοφορία η διαδικασία της πρότασης μομφής κατά της ελληνικής Κυβέρνησης

Διεξάγεται στην Ελλάδα η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας, από την οποία θα απουσιάζει το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, συνεχίζεται για τρίτη και τελευταία ημέρα η συζήτηση στην ελληνική Βουλή, επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία εναντίον της Κυβέρνησης για τη συμφωνία με την πΓΔΜ. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με την ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με όσα έχουν, μέχρι στιγμής, δηλώσει τα κόμματα ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης. Η Ένωση Κεντρώων ζητά με επιστολή της τη δέσμευση της ΝΔ ότι σε περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα ανατρέψει τη συμφωνία. Το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συζήτηση ενώ η Χρυσή Αυγή έχει αποβληθεί από τη διαδικασία.

Κατά τη σημερινή μέρα θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί, ο Υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Εν τω μεταξύ, διαφεύγει της σύλληψης ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης μετά την ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία.

Το βράδυ της Παρασκευής η τροχαία επιχείρησε να σταματήσει το όχημα του Μπαρμπαρούση στην περιοχή του Αντιρρίου. Ο βουλευτής ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, και τελικά ο Μπαρμπαρούσης να διαφύγει.

Δυνάμεις της Αστυνομίας ερευνούν τα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς πιστεύεται ότι εκεί κρύβεται ο Μπαρμπαρούσης, ενώ ήδη έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία για το περιστατικό.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

«Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση, και χαίρομαι, γιατί αυτή είναι και η θέση της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της διευρυμένης Συνόδου που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2025, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE

LIVE: ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια

LIVE: ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια