ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Επικοινωνιακό «σόου» ετοιμάζουν Τσίπρας - Ζάεφ

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Επικοινωνιακό «σόου» ετοιμάζουν Τσίπρας - Ζάεφ

Ένα επικοινωνιακό «σόου» στις Πρέσπες φαίνεται ότι ετοιμάζουν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και των Σκοπίων, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, η συμφωνία θα υπογραφεί σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή των Πρεσπών (σ.σ. ενδεχομένως στο χωριό Ψαράδες), ενώ θα ακολουθήσει γεύμα στη γειτονική χώρα, στην οποία οι επίσημοι, χωρίς τους δημοσιογράφους, θα μεταβούν, κατά πληροφορίες, με πλοιάριο. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, μαζί με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, θα υπογράψουν τη συμφωνία, παρουσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί η ύπατη εκπρόσωπος της EE, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Eυρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες. Ωστόσο, ο τελευταίος πιθανότατα δεν θα παρευρεθεί.

Το πρώτο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια θα συμβολίζει και την έναρξη της νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Αν και δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί, η συμφωνία θα υπογραφεί την Κυριακή (17/6), ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

«Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση, και χαίρομαι, γιατί αυτή είναι και η θέση της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της διευρυμένης Συνόδου που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2025, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE