Φωτίου: «Συνεχείς προσπάθειες για αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας στα σχολεία Ριζοκαρπάσου»

Φωτίου: «Συνεχείς προσπάθειες για αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας στα σχολεία Ριζοκαρπάσου»

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου είναι συνεχείς, περιλαμβανομένης και της αναβάθμισης των κτηρίων στα πλαίσια των υπαρχουσών δυνατοτήτων, διαβεβαίωσε ο Προεδρικός Επίτροπος Φώτης Φωτίου σε χαιρετισμό στην τελική γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου και του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Ριζοκαρπάσου.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται και η προώθηση του «Προληπτικού Προγράμματος πολύ-επίπεδης στήριξης» σε μαθητές που φοιτούν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου,  μέσα από την ενίσχυση ευκαιριών δημιουργικής απασχόλησης. Πρόκειται, είπε, για μια πρωτοβουλία του Γραφείου του σε συνεργασία με την Αρχή Εξαρτήσεων Κύπρου με την επωνυμία «COOL AFTER SCHOOL».

«Οι μαθητές και όλοι οι εγκλωβισμένοι της Καρπασίας είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας ως κατ’ εξοχήν παραδείγματα αντοχής, καρτερικότητας και αγωνιστικότητας. Παραμένετε ριζωμένοι στη γη των πατέρων σας και κρατάτε ζωντανή την ελπίδα μέχρι να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

Μαζί σας καρτερούμε μέραν νύχταν να φυσήξει ένας αέρας, όπως λέει ο ποιητής, ο αέρας της ελευθερίας και της χαράς, ο αέρας της πραγματικής επανένωσης της πατρίδας μας που θα φέρει των τερματισμό της αγωνίας και των παθών μας και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε όλη την Κύπρο», ανέφερε.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι ανεξάρτητα από τις δυσκολίες, επιθυμία της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η επίτευξη μιας μόνιμης και λειτουργικής λύσης και ότι η Κυβέρνηση είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να συνεχίσει τις προσπάθειες με όλη την καλή θέληση και βούληση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE