56η ΕΔΡΑ: Στο γήπεδο του Γενικού Εισαγγελέα στέλνει τη μπάλα ο Πρόεδρος

56η ΕΔΡΑ: Στο γήπεδο του Γενικού Εισαγγελέα στέλνει τη μπάλα ο Πρόεδρος

Υπερψήφισαν τριάντα βουλευτές την πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι Νικόλας Παπαδόπουλος, Μαρίνος Σιζόπουλος, Μιχάλης Γιωργάλλας και Γιώργος Περδίκης για την 56η έδρα της Βουλής.

Η νέα νομοθεσία θα καταλήξει στον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προτίθεται να εγκρίνει την αντισυνταγματική πρόταση.

Ως εκ τούτου, ο Κώστας Κληρίδης καλείται να γνωματεύσει επί της συνταγματικότητας της πρότασης νόμου.

Την Τετάρτη (13/6) στη Βουλή, πέραν των 30 που υπερψήφισαν την πρόταση που αναγνωρίζει το δικαίωμα του κόμματος επί της έδρας, 15 βουλευτές του ΔΗΣΥ ψήφισαν εναντίον, ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας τήρησε αποχή.

Προς το παρόν δε, παραμένει ορφανή η 56η έδρα, ενώ έχουν ήδη παρέλθει οι 45 ημέρες, που το Σύνταγμα ορίζει για την πλήρωση κενής θέσης στο κοινοβούλιο.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έλαβε πρόσκληση να προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων - «Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Μια ιστορική στιγμή»

ΠτΔ: Έλαβε πρόσκληση να προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων - «Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Μια ιστορική στιγμή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

BEST OF TOTHEMAONLINE