ΚΥΠΡΟΣ: Με τα θερμόμετρα στις τάξεις οι δάσκαλοι – «Χτυπούν» 35αρια οι αίθουσες

ΚΥΠΡΟΣ: Με τα θερμόμετρα στις τάξεις οι δάσκαλοι – «Χτυπούν» 35αρια οι αίθουσες

Με τα θερμόμετρα τους καλεί η ΠΟΕΔ να εισέλθουν την Τρίτη 12/06 τους δάσκαλους, για να μετρήσουν την θερμοκρασία των τάξεών τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που υπογράφει η Δέσποινα Ψύλλου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, κάλεσε τους δάσκαλους να μπουν την Τρίτη στα σχολεία με τα θερμόμετρα για να μετρήσουν την εξωτερική και την εσωτερική θερμοκρασία των χώρων.

Ο κύριος Φυλακτού ανέφερε πως πολλές φορές μέσα στις τάξεις επικρατούν θερμοκρασίες που φτάνουν ή και ξεπερνούν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Λόγος είναι η άρνηση του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή κλιματιστικών σε όλους τους χώρους των σχολείων.

Από την πλευρά του το Υπουργείο θεωρεί ως αχρείαστα αλλά και επικίνδυνα για την υγεία των μαθητών τα κλιματιστικά.

Ακόμη, όπως αναφέρεται, τα σχολεία είναι κλειστά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ κατά τις κρίσιμες ώρες της μέρας, που η θερμοκρασία φτάνει στο ψηλότερο της σημείο, οι μαθητές βρίσκονται εκτός των σχολικών μονάδων.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του κράτους, Ανδρέας Μαραγκός, ανέφερε πως πέραν της υγείας των μαθητών, τίθεται θέμα κόστους όσον αφορά την αγορά, συντήρηση αλλά και την κατανάλωση των κλιματιστικών.

Εκτός από το κόστος, μεγάλο ζήτημα παραμένει και το ηλεκτρικό φορτίο που χρειάζονται τα κλιματιστικά, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να δώσει το απαιτούμενο φορτίο η ΑΗΚ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.