ΣΧΟΛΙΟ-ΔΗΚΟ: Τώρα ξεκινά η εποχή Νικόλα – Είτε αλλάζει είτε βουλιάζει

ΣΧΟΛΙΟ-ΔΗΚΟ: Τώρα ξεκινά η εποχή Νικόλα – Είτε αλλάζει είτε βουλιάζει

Ενθαρρυντική είναι η εκλογή της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Όχι τόσο εξαιτίας φύλου -υπάρχουν γυναίκες και γυναίκες-, αλλά γιατί η Χριστιάνα ξεχωρίζει για τη σοβαρότητα και την ευγένειά της, κάτι που λείπει από την κυπριακή πολιτική σκηνή.

Εν προκειμένω, ο Νικόλας, με τη νέα του θητεία στην ηγεσία, επιδίωξε και κατάφερε να κρατήσει κοντά του τους έμπιστους συνεργάτες του.

Όχι πως ο Μαρίνος Μουσιούττας τοποθετήθηκε ποτέ εναντίον του Νικόλα Παπαδόπουλου, αλλά η πορεία της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου ήταν πάντα παράλληλη, αλλά και εφαπτόμενη με τον υιό του Τάσσου.

Ο Άθως Αντωνιάδης και τα πλείστα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου είναι άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα στον Νικόλα σε όλη αυτή την «εμπόλεμη» πορεία ανανέωσης του ΔΗΚΟ.

Τωόντι, η εκλογή του Χρύση Παντελίδη στο Εκτελεστικό Γραφείο είναι μια ανάσα για τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ο οποίος πια θα περηφανεύεται για ένα κόμμα εντελώς δικό του.

Ενδεικτική είναι και η εκλογή του Γιώργου Σολωμού, πιστού «στρατιώτη» του κόμματος.

Πέραν, λοιπόν, των διαγραφών και όσων προηγήθηκαν, το Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο της 10ης Ιουνίου είναι η επίσημη αρχή της εποχής Νικόλα.

Κι αυτό γιατί απεδείχθη περίτρανα ότι οι παλιότερες αμαρτίες του Δημοκρατικού Κόμματος –και είναι πολλές- κυνήγησαν την ομάδα Νικόλα μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου. Κάτι που προκάλεσαν την ήττα.

Εν πάση περιπτώσει, η εποχή Νικόλα τώρα ξεκινά. Πλέον, με τους ανθρώπους του στο πλευρό του, ο Νικόλας Παπαδόπουλος μπορεί να σχηματοποιήσει και να κεφαλαιοποιήσει την κυριαρχία του, απαλλαγμένος από την ομάδα Καρογιάν, που απεδείχθη λαιμητόμος για τις βλέψεις του νέου ΔΗΚΟ.

Με την Χριστιάνα, τον Χρύση, τον Άθω και τους υπόλοιπους, αλλά και τον Παύλο Μυλωνά και χωρίς βαρίδια του παρελθόντος, μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα που υφίστανται για το κόμμα στο Κυπριακό, στην Οικονομία, στα κοινωνικά και στα άλλα ζητήματα, βοηθώντας με κάποιον τρόπο τους πολίτες αυτής της καημένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αν δεν το κάνει, θα δημιουργήσει απλώς μια τρίτη καθεστηκυία τάξη, χωρίς καμιά επαφή με τον λαό ή άλλες δυνάμεις. Και αυτό θα είναι το τέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE