Απίστευτη Κρητική πατέντα – Μοτοσικλέτα που «καίει» τσικουδιά – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απίστευτη Κρητική πατέντα – Μοτοσικλέτα που «καίει» τσικουδιά – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο πρώτο μηχανάκι που αντί για βενζίνη θα χρησιμοποιεί τσικουδιά.

Μικρή μοτοσικλέτα που θα κινείται με τσικουδιά, «σκαρφίστηκε» να «ζωντανέψει» νεαρός από το Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας ekriti.gr, το εν λόγω παπάκι μπορεί να κινείται είτε με προϊόν απόσταξης (τσικουδιά) είτε με βιοαέριο.

Η νέα αυτή ευρεσιτεχνία αναδείχθηκε μέσα από τον τοπικό διαγωνισμό στο Ηράκλειο της Κρήτης, στα πλαίσια του μαραθωνίου της ΚΕΔΕ που έχει στόχο να συγκεντρώσει προτάσεις επίλυσης αστικών προβλημάτων μέσω των νέων τεχνολογιών, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Στόχος του εν λόγω τοπικού διαγωνισμού είναι, πέραν της ανάδειξης νέων τεχνολογιών, οι νικητές να συμμετάσχουν και στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

«Με 9 συμμετοχές από σχολεία, φοιτητές και πολίτες της πόλης μας ολοκληρώθηκε στο ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ. Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν και αυτή του μοτοποδήλατου που για καύσιμο χρησιμοποιεί ΒΙΟΑΕΡΙΟ ή ακόμα και προϊόντα απόσταξης όπως τσικουδιά ή άλλα παράγωγα βιοαποδομήσιμων προϊόντων από νέο του δήμου μας, ο οποίος μελέτησε και κατασκεύασε το πιο «πράσινο» και φιλικό ως προς το περιβάλλον, μετασκευασμένο παπάκι», επισήμανε μέσα από το σε δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE