ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Σταθερή αναπτυξιακή πορεία στην οικονομία

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Σταθερή αναπτυξιακή πορεία στην οικονομία

Σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία η οικονομία, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Τα επίσημα στοιχεία, τα οποία δημοσίευσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία για την εξέλιξη του Α.Εγχ.Π. στο πρώτο τρίμηνο του έτους δείχνουν με έναν ακόμα τρόπο τη σταθερή αναπτυξιακή πορεία της κυπριακής οικονομίας, επισημαίνει σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας πως τα στοιχεία διαψεύδουν όσους υποστήριζαν ότι η οικονομία θα μπει σε φαύλο κύκλο ύφεσης.

Ο ρυθμός αύξησης του Α.Εγχ.Π. σε σταθερές τιμές, που ήταν 4,0% στο πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, επιβεβαιώνει, σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, πρώτον, ότι η κυπριακή οικονομία συνεχίζει να διαψεύδει θετικά τις προβλέψεις, αφού η προηγούμενη εκτίμηση για την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου ήταν 3,8%. Δεύτερον, ότι η μεγέθυνση της οικονομίας στο σύνολο του 2018 εκτιμάται πλέον τουλάχιστον 4,0% - δηλαδή ψηλότερα από προηγούμενες προβλέψεις και τρίτον, τη σταθερή αναπτυξιακή πορεία, αφού πρόκειται για το 13ο συνεχόμενο τρίμηνο με θετικό ρυθμό ανάπτυξης από τις αρχές του 2015.

«Αυτά τα αποτελέσματα, σε πολιτικό επίπεδο, έρχονται να διαψεύσουν εκείνους που πριν μερικά χρόνια, επικρίνοντας την οικονομική στρατηγική της Κυβέρνησης, προέβλεπαν ότι η οικονομία της χώρας μας θα έμπαινε σε ‘φαύλο κύκλο ύφεσης’», σημειώνει ο κ. Προδρόμου.

Ταυτόχρονα, όμως, υποδεικνύει, «οι προσπάθειες του κυπριακού λαού που έχουν ως αποτέλεσμα την αναπτυξιακή έφεση που παρουσιάζει η οικονομία δημιουργούν και την υποχρέωση στην Κυβέρνηση να συνεχίσει με αποφάσεις, ενέργειες και πολιτικές της για να επισφραγίσει και να διατηρεί ένα ευρύτερο περιβάλλον σταθερότητας, όπως και για να στηρίζει αλλά και να ενισχύει ακόμα περισσότερο την αναπτυξιακή τάση της οικονομίας μας».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE