Γυναίκες η πλειοψηφία της νέας Κυβέρνησης της Ισπανίας

Γυναίκες η πλειοψηφία της νέας Κυβέρνησης της Ισπανίας

Ο νέος Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, παρουσίασε την Τετάρτη 6/6 τη νέα Κυβέρνηση της χώρας, στην οποία επικρατούν οι γυναίκες, που αναλαμβάνουν πρωτοκλασάτα υπουργεία για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.Έντεκα γυναίκες και έξι άνδρες απαρτίζουν το νέο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Σάντσεθ. 


Υπουργεία και θέσεις- κλειδιά ανατέθηκαν σε γυναίκες. Μεταξύ άλλων, χρέη Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης αναλαμβάνει η Κάρμεν Κάλβο, ενώ το Υπουργείο Οικονομίας ανατέθηκε στη Γενική Διευθύντρια για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Νάντια Καλβίνο.

Επίσης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Ντολόρες Δελγκάδο.  

Ο πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χοσέπ Μπορέλ ορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών. 

«Όλοι τους είναι υψηλά καταρτισμένοι... και αντικατοπτρίζουν το καλύτερο (πρόσωπο) της Ισπανίας» τόνισε ο Σάντσεθ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε από την πρωθυπουργική κατοικία. 

«Πρόκειται για μια Kυβέρνηση ισότητας των φύλων, ποικίλων γενεών, ανοικτή στον κόσμο και συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε ο 46χρονος Πρωθυπουργός

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξανά στη Βουλή η διαχείριση πυρκαγιών και η αποκατάσταση πληγέντων

Ξανά στη Βουλή η διαχείριση πυρκαγιών και η αποκατάσταση πληγέντων

Σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος τίθενται εκ νέου προς εξέταση οι πτυχές της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στα κρασοχώρια της Λεμεσού. Πρόκειται για την δεύτερη συνεδρίαση που καταπιάνεται με το θέμα αυτό και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών, αναμένεται ότι θα χρειαστεί και τρίτη συνεδρίαση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

BEST OF TOTHEMAONLINE