Ο ESM συζητά την εκταμίευση 1 δις ευρώ προς την Ελλάδα

Ο ESM συζητά την εκταμίευση 1 δις ευρώ προς την Ελλάδα

Την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ προς την Ελλάδα, από την 4η δόση που ήταν συνδεδεμένη με την 3η αξιολόγηση του 3ου ελληνικού προγράμματος διάσωσης, αναμένεται να συζητήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), που θα συνεδριάσει την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο οργανισμός.



Η απόφαση για την εκταμίευση του 1 δις ευρώ "θα εξαρτηθεί από τη μέχρι στιγμής πορεία της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες". Σύμφωνα με την ανακοίνωση "το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει την εκτίμηση των θεσμικών οργάνων για την πρόοδο της Ελλάδας στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων. Μια ικανοποιητική εκτίμηση, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, θα άνοιγε το δρόμο για να αποφασίσει θετικά".

Στην ίδια ανακοίνωση ο ESM ξεκαθαρίζει ότι "το ποσό θα διοχετευτεί εξ ολοκλήρου στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου".

Υπενθυμίζει ότι "τον Μάρτιο του 2018, ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση 6,7 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 5,7 δις ευρώ αφορούσαν τις χρηματοδοτικές ανάγκες, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν: «Εποικοδομητικός» διάλογος, χωρίς επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στην Ουκρανία

Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν: «Εποικοδομητικός» διάλογος, χωρίς επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισαν «εποικοδομητική» τη συνάντηση που είχαν στην Αλάσκα, παρότι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για εκεχειρία στην Ουκρανία.

BEST OF TOTHEMAONLINE