Aναπομπή του νόμου για το επίδομα πατρότητας - Επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Aναπομπή του νόμου για το επίδομα πατρότητας -  Επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Ο νόμος για τους δικαιούχους του επιδόματος πατρότητας έχει αναπεμφθεί εξαιτίας προνοιών του για τους οποίους υπάρχει αντίθεση και ασυμφωνία με τα Άρθρα 80.2, και 54 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου.

Προσθέτει ότι η αναπομπή νόμων είναι εξάλλου και η πρακτική που ακολουθείται εάν πρόνοιές τους κριθούν αντισυνταγματικές.

Βάσει των πιο πάνω, σημειώνει επίσης, προνοείται επακριβώς ότι οποιαδήποτε πρόταση κατατίθεται προς έγκριση από το Νομοθετικό Σώμα, επιβαρύνοντας τον Κρατικό Προϋπολογισμό πέραν της προβλεπόμενης από τα Δημοσιονομικά Πλαίσια Γενικής Πολιτικής, κρίνεται αντισυνταγματική.

«Η Εκτελεστική Εξουσία είναι η μόνη που μπορεί να καταθέτει προτάσεις γενικής πολιτικής, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Σύνταγμα, για αποφυγή δημοσιονομικών αποκλίσεων. Το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από σειρά προτάσεων της Υπουργού Εργασίας, έχει επαναφέρει, σχεδιάσει και θεσπίσει σειρά επιδομάτων υποστήριξης, πέραν του επιδόματος πατρότητας», αναφέρει.

Μερικά από αυτά, σημειώνει, περιλαμβάνουν το επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, για τις ευάλωτες ομάδες μέσω του ΕΕΕ, για τη διακίνηση αιμοκαθαρισμένων νεφροπαθών, για την κατ΄ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων και αναπήρων, για ανέργους.

Επίσης, αναφέρει, περιλαμβάνονται πρόνοιες για αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων σε ό,τι αφορά την παροχή επιδόματος τέκνου και για επαναφορά του επιδόματος πολύτεκνης μάνας, μετά την κατάργηση του το 2012. Προσθέτει ότι πρόσφατα, στα πιο πάνω έχει συμπεριληφθεί η παροχή επιδόματος προς τους οροθετικούς συμπολίτες μας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Βρισκόμαστε μόλις οκτώ μέρες πριν από την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης και η Λευκωσία προετοιμάζεται πυρετωδώς για όλα τα σενάρια, τα οποία ενδεχομένως θα κληθεί να αντιμετωπίσει, έχοντας ωστόσο ενώπιον της, τις γνωστές θέσεις της τουρκικής πλευράς, για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE