ΣΕΚ: Φθίνει η παραγωγικότητα, κατηφορίζει η ανταγωνιστικότητα

ΣΕΚ: Φθίνει η παραγωγικότητα, κατηφορίζει η ανταγωνιστικότητα

Το κατρακύλισμα της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη ανταγωνιστικότητας οφείλεται, ανάμεσα σ’ άλλα, και στο ότι η βελτίωση της παραγωγικότητας εδώ και χρόνια βρίσκεται στα αζήτητα, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΣΕΚ.

Διαχρονικά, σημειώνει η συντεχνία, το πολιτικό σύστημα δεν ασχολείται καθόλου με την παραγωγικότητα, η οποία μόνιμα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και δεν συγκρίνεται ευνοϊκά με τους ευρωπαϊκούς δείκτες.
 
«Ούτε οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ούτε οι εργοδότες επέδειξαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον για να εκπονήσουν πολιτικές και προγράμματα για τη βελτίωση της εθνικής παραγωγικότητας», σύμφωνα με τη συντεχνία.
 
Η ΣΕΚ υποστηρίζει πως η ανταγωνιστικότητα θα βελτιωθεί κυρίως μέσα από την αύξηση της παραγωγικότητας, την οποία η συντεχνία θεωρεί ως την αχίλλειο πτέρνα της οικονομίας, λόγω του ότι βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο.
 
«Δυστυχώς ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Βουλή, (γιατί κάποιες φορές το θέμα έφθασε και κοντά της), ούτε και οι εργοδότες επέδειξαν την πρέπουσα ευαισθησία για τη χαμηλή παραγωγικότητα. Οι τελευταίοι μάλιστα αποδεικνύουν καθημερινά πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μείωση των μισθών και η αύξηση της κερδοφορίας των εταιρειών τους», προσθέτει.
 
Όσον αφορά την παραγωγικότητα, αναφέρει πως «με διάφορα προσχήματα και ψεύτικες αιτιάσεις και δικαιολογίες, την άφησαν στα αζήτητα και κάθε φορά που οι δείκτες κάνουν βουτιά, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE