Παραιτείται ο πρώην Πρωθυπουργός της Ισπανίας Ραχόι από ηγεσία Λαϊκού Κόμματος

Παραιτείται ο πρώην Πρωθυπουργός της Ισπανίας Ραχόι από ηγεσία Λαϊκού Κόμματος

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος (PP), θέση που κατείχε από το 2004.

Ο Σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ ανέτρεψε τον Ραχόι από την εξουσία, όπου βρισκόταν επί επτά χρόνια.

Την Παρασκευή ο Σάντσεθ έγινε ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας μετά την υπερψήφιση πρότασης μομφής κατά του Ραχόι, η οποία προκλήθηκε έπειτα από μια μακρά δίκη για διαφθορά στην οποία εμπλέκονταν στελέχη του κεντροδεξιού κόμματός του.

"Είναι καλύτερα για εμένα, καλύτερα για το κόμμα μου και καλύτερα για την Ισπανία", είπε ο 63χρονος Ραχόι ανακοινώνοντας την παραίτησή του και χειροκροτούμενος από μέλη του κόμματός του.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η νέα Βουλή πιάνει δουλειά με γεμάτη ατζέντα – Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι εκκρεμότητες

Η νέα Βουλή πιάνει δουλειά με γεμάτη ατζέντα – Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι εκκρεμότητες

Με μια απαιτητική νομοθετική ατζέντα βρίσκεται αντιμέτωπη η νέα Βουλή από Σεπτέμβριο. Στο τραπέζι βρίσκονται ήδη σημαντικά νομοσχέδια και προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν μετά τις εκλογές του Μαΐου, ενώ παράλληλα το νέο Κοινοβούλιο έχει να διαχειριστεί μια σειρά από σημαντικές εκκρεμότητες που μεταφέρθηκαν από την προηγούμενη περίοδο.

BEST OF TOTHEMAONLINE