Περιβαλλοντική Κίνηση: 'Γινόμαστε μάρτυρες καταστροφικών επεμβάσεων'

Περιβαλλοντική Κίνηση: 'Γινόμαστε μάρτυρες καταστροφικών επεμβάσεων'

Την ανάγκη να επιδειχθεί σεβασμός προς το περιβάλλον, υποδεικνύει η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου.

Την ανάγκη η οικονομία του τόπου να αλλάξει κατεύθυνση και να στραφούμε σε μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον, με αναπτύξεις που είναι φιλικές στο περιβάλλον και τους ανθρώπους, τονίζει η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου.

Η Κίνηση στην ετήσια Γενική της Συνέλευση, που έγινε στις 18 Μαϊου, συζήτησε την αναγκαιότητα για μικρής κλίμακας αναπτύξεις που δίνουν τη δυνατότητα εργασίας κυρίως νέων ανθρώπων και δημιουργίας περιβαλλοντικής συνείδησης και ακόμα μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης των πολιτών στα θέματα του περιβάλλοντος.

"Γινόμαστε μάρτυρες καταστροφικών επεμβάσεων από το επιχειρηματικό κεφάλαιο από τη Χερσόνησο του Ακάμα, την Πάφο, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα και την ελεύθερη Αμμόχωστο. Και από την άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος που κρατά ακόμη διχοτομημένη ντε φάκτο τη χώρα μας, ίσαμε τον Πενταδάκτυλο με τις καταστροφικές λατομεύσεις και τη Χερσόνησο της Καρπασίας με τις λεγόμενες αναπτύξεις", προστίθεται σε σημερινή ανακοίνωση της Κίνησης.

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου, το οποίο στην πρώτη συνεδρία του καταρτίστηκε σε σώμα ως ακολούθως: Πρόεδρος -Πέτρος Πασιάς, Αντιπρόεδρος -Χριστάκης Σκουφάρης, Γραμματέας - Μικαέλλα Κυθρεώτου, Ταμίας - Νίκος Κουζούπης και μέλη Χάρης Ιωακειμίδης και Χρυσόστομος Όπλος.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live - Νετανιάχου: Το Ιράν θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για τις επιθέσεις σε αμάχους - Νέα χτυπήματα και εκρήξεις στην Τεχεράνη

Live - Νετανιάχου: Το Ιράν θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για τις επιθέσεις σε αμάχους - Νέα χτυπήματα και εκρήξεις στην Τεχεράνη

Τουλάχιστον δέκα νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της νυχτερινής πυραυλικής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ. Οι ζημιές σε εγκαταστάσεις είναι εκτεταμένες ενώ επλήγησαν και διυλιστήρια πετρελαίου στη Χάιφα. Οι επιθέσεις της Τεχεράνης ήρθαν μετά τα χτυπήματα του Τελ Αβίβ σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές του Ιράν. Συνολικά τις δύο προηγούμενες ημέρες 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράν και ακόμα 800 έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσα στους νεκρούς και 20 παιδιά. Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στο Ιράν, εκδίδοντας μάλιστα και εντολές εκκένωσης για κάποιες περιοχές. Στο στόχαστρο του Τελ Αβίβ έχει μπει η Τεχεράνη με εκρήξεις να συγκλονίζουν την πόλη. Ο ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, ανέφερε ότι εάν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις, το ίδιο θα κάνει και η Τεχεράνη. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις: