Άρχισε η εφαρμογή οικονομικού «πρωτοκόλλου» Τουρκίας-ψευδοκράτους

Άρχισε η εφαρμογή οικονομικού «πρωτοκόλλου» Τουρκίας-ψευδοκράτους

Άρχισε η εφαρμογή του οικονομικού «πρωτοκόλλου» για το 2018 μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, το οποίο θα αποφέρει στα κατεχόμενα το ποσό των 2 δις 187 εκατομμυρίων 186 χιλιάδων τουρκικών λιρών (περίπου 430 εκατ. Ευρώ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κίπρις Πόστασι», το ποσό των 212 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (περίπου 39 εκατ. ευρώ) θα χρησιμοποιηθεί για ενίσχυση της οικονομίας, ενώ το ποσό των 464 εκατ. τουρκικών λιρών (περίπου 90 εκατ. ευρώ) θα δαπανηθεί σε έργα υποδομής.
 
Όπως αναφέρεται ποσό 341 εκατ. 798 χιλιάδων τουρκικών λιρών (περίπου 62 εκατ. ευρώ) θα χρησιμοποιηθεί για τον αμυντικό τομέα του ψευδοκράτους.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE