ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Προς συζήτηση η οριζόντια ψηφοφορία – Τι προνοεί η πρόταση

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Προς συζήτηση η οριζόντια ψηφοφορία – Τι προνοεί η πρόταση

Πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για την οριζόντια ψηφοφορία συζήτησε τη Δευτέρα (4/6) η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού της Συμμαχίας, Ανδρέας Αποστόλου, πρόκειται για πρόταση που απαιτεί η κοινωνία και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Έθεσε προς συζήτηση την Πρόταση και εξέφρασε την ετοιμότητα του κινήματος να συζητήσει το θέμα «φτάνει να αυξηθούν οι επιλογές των πολιτών».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, «στην καταρχήν συζήτηση θετική ήταν η τοποθέτηση του Εφόρου Εκλογών, της Συμμαχίας Πολιτών, των Οικολόγων και του ΔΗΣΥ» και αρνητική ήταν η στάση του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ.

Πρέπει, όπως υποστήριξε, «να προλάβουμε το ορόσημο των Ευρωεκλογών του 2019».

Ερωτηθείς για τις πρόνοιες της πρότασης της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Αποστόλου απάντησε ότι «προνοεί τη δημιουργία δεκαπέντε θέσεων βουλευτών επικρατείας οι οποίοι θα εκλέγονται με το σύστημα της οριζόντιας ψηφοφορίας και οι υπόλοιποι βουλευτές θα εκλέγονται με το σημερινό αναλογικό σύστημα».

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

Στις 8 Μαϊου, στις 16.00, θα πραγματοποιηθει η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE