Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Το Κράτος δεν έλαβε ούτε ευρώ από το Κούρεμα Καταθέσεων»

Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Το Κράτος δεν έλαβε ούτε ευρώ από το Κούρεμα Καταθέσεων»

Την αποκατάσταση των μισθών των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα και του ευρύτερου δημόσιου τομέα σχολίασε το πρωί της Δευτέρας (4/6) ο Υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο Χάρης Γεωργιάδης εξήγησε ότι αυτό γίνεται στη βάση της οικονομικής ανάπτυξης που βιώνει η Κύπρος μετά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης.

Ωστόσο, μηνύματα ακροατών για το Κούρεμα Καταθέσεων και όσα συνέβησαν το 2013, άλλαξαν τον ρου της συζήτησης.

«Δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ το κράτος από το Κούρεμα Καταθέσεων που έγινε στη Λαϊκή και στην Τράπεζα Κύπρου», τόνισε.

Όπως σημείωσε, «το Κράτος στήριξε τη Λαϊκή με 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ και δεν μπόρεσε να τη στηρίξει παραπάνω».

Σε ερώτηση ακροατή για τον λόγο της «καταστροφής» του ήταν περίπου ωμός: «Καταστράφηκε επειδή η Τράπεζά του χρεοκόπησε», είπε.

Επαναλαμβάνοντας ότι «δεν είναι το κράτος που διασώθηκε με το Κούρεμα», μίλησε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης με το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Εξάλλου, επέμεινε ότι η διαδικασία για την πώληση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας είναι δύσκολη και περίπλοκη.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να προωθήσει μια πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης, μαζί με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους εταίρους: είναι η προσδοκία των ηγετών της περιοχής», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE