Έρευνα: Στο έντερο βρίσκεται ο δεύτερος... εγκέφαλός μας

Έρευνα: Στο έντερο βρίσκεται ο δεύτερος... εγκέφαλός μας

Στην περιοχή του εντέρου υπάρχουν ηλεκτρικά κύματα τα οποία δίνουν εντολή στα ηλεκτρικά φορτία να περάσουν τα απόβλητα στο έντερο. Αυτά τα ηλεκτρικά κύματα συγχρονίζονται και συντονίζονταιαπό τον δεύτερο εγκέφαλο. Αυστραλοί επιστήμονες ρίχνουν φως στον περίπλοκο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο δεύτερος εγκέφαλός μας. 


Το νευρικό σύστημα του εντέρου έχει εκατομμύρια νευρώνες που ελέγχουν τον λειτουργία του εντέρου, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Flinders στην Αυστραλία ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο τα ηλεκτρικά φορτία «εργάζονται» για να επιτευχθούν οι κενώσεις και να αποβάλλουμε από το σώμα μας τις τοξίνες και τις τροφές. 

Το έντερο είναι το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο του σώματός μας, το οποίο είναι τόσο χημικά περίπλοκο όσο και η φαιά ουσία στον εγκέφαλό μας. Γι’ αυτό, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επιστήμονες που πλέον χαρακτηρίζουν το έντερο ως τον δεύτερο εγκέφαλό μας.

Ο πρώτος με τον... δεύτερο εγκέφαλό μας είναι σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες. Οι ορμόνες, το ανοσοποιητικό και τα εντερικά βακτήρια, όλα «δίνουν λογαριασμό» στο έντερο.Για παράδειγμα, σε συνθήκες άγχους ο εγκέφαλος ζητά από το έντερο συνεχώς ενέργεια. Το έντερο καταλήγει με αυτό τον τρόπο να εξοικονομεί ενέργεια για λογαριασμό του εγκεφάλου.

 

 

Από Πρώτο ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE