Δεν φοβάται και επιστρέψει στην Λάπηθο ο Σκουρίδης - 'Δεν με πειράζει'

Δεν φοβάται και επιστρέψει στην Λάπηθο ο Σκουρίδης - 'Δεν με πειράζει'

Η ιδέα και μόνο ότι ένας πρόσφυγας θα επιστρέψει στον κατεχόμενο του τόπο φάνταζε αδιανοήτη πριν από λίγα χρόνια όμως τώρα ένας Ελληνοκύπριος πρόσφυγας το τολμά.

Συγκεκριμένα ο Νικόλας Σκουρίδης πρόσφυγας από την Λάρνακα της Λαπήθου δηλώνει ότι θα επιστρέψει στο κατεχόμενο του χωριό και να μείνει εκεί.

Η υπόθεση είναι γνωστή και αφορά μια υπόθεση που ξεκίνησε λίγους μήνες προηγουμένως όταν η λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων των κατεχομένων εξετάζοντας την προσφυγή Σκουρίδη, του αναγνώρισε το δικαίωμα της περιουσίας και το κατοχικό καθεστώς του έδωσε «τίτλο ιδιοκτησίας.

Ο ίδιος υπόβαλε αρχιτεκτονικά σχέδια και ξεκίνησε η ανέγερση της κατοικίας του κάτι στο οποίο αντέδρασαν οι Τουρκοκύπριοι και Τούρκοι κάτοικοι του χωριού Λάρνακα της Λαπήθου. Ως αποτέλεσμα καταστρέφουν ότι χτίζεται στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Φιλελεύθερος και στον δημοσιογράφο Φρίξο Δαλίτη «Τι να φοβηθώ». Πλέον βαδίζει στα 78 του χρόνια και αναφέρει ότι «για να είμαι ειλικρινής δεν φοβάμαι Κάτι που είναι να πάθει κάποιος θα το πάθει. Εάν γλίτωσα μέχρι στιγμής χίλιες φορές από πολέμους και από καταστάσεις και εάν είναι η ώρα τώρα να πάω από αυτή την κατάσταση, ας πάω... Δεν με πειράζει».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE